Homemade Lemon Curd

Hoe gek ik ook ben op bakken van allerlei zoete lekkernijen, mij hoef je niet wakker te maken voor een appeltaart. Ik bak heel graag voor anderen, maar zelf kan ik gebak makkelijk laten staan.

Maar als het om cheesecake, chocoladetaart of lemon curd gaat pleaaasssee wake me up!

Lemon curd kun je in zoveel verschillende recepten gebruiken, zoals bijvoorbeeld:

  • Citroenmeringue cupcakes
  • Citroenplaatcake
  • Meringues gevuld met lemoncurd
  • Cheesecake
  • Citroen-meringue taart
  • En nog veel meer

Hieronder deel ik mijn recept voor lemon curd. Na bereiding kun je de lemon curd tot een jaar lang bewaren in een steriele pot in de koelkast. Meestal redden ze dat bij mij niet en zijn ze veel eerder op. In een gewone pot of bakje kun je de lemon curd circa 2 weken bewaren.


Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • schil van 1 citroen ( alleen het gele)
  • sap van 2 citroenen
  • 4 eierdooiers

Bereiding

Smelt in een steelpannetje op laag vuur de roomboter. Rasp ondertussen de schil van 1 citroen, let erop dat je geen wit mee raspt, dit smaakt namelijk erg bitter. Pers 2 citroenen uit en giet het sap door een zeefje bij de gesmolten boter. Voeg ook de citroenschil en de kristalsuiker toe. Haal de pan van het vuur en roer door tot de suiker is opgelost. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eidooiers toe terwijl je klopt met de garde. Zet de pan vervolgens weer op laag tot medium vuur en blijf roeren tot de curd dikker wordt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s