Guacamole

Vandaag was ik lekker op tijd klaar met werken. Dit stond al ingeroosterd, dus heb ik gezellig mijn schoonfamilie uitgenodigd om te komen eten. Na enige tijd nadenken besloot ik er een tex-mex party van te maken.

Gekruid gehakt, mini wraps, taco schelpen, nacho’s en diverse toppings. Een soort  van bouw-je-eigen-taco feestje dus. Terwijl ik guacamole aan het maken bedacht ik dat ik dit recept best wel even kon delen op mijn blog. Dus hier is hij dan mijn ultieme recept voor guacamole.


Ingrediënten

  • 3 eetrijpe avocado’s
  • sap van 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 bosje koriander
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • peper en zout naar smaakt

Bereidingswijze

Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep de avocado uit de schil. Indien het hele zachte avocado’s zijn kun je het vruchtvlees prakken, anders kun je het met de staafmixer tot een gladde massa mixen. Ik hou zelf van chunky guacamole, mocht je liever een gladde guacamole hebben, dan kun je ook alle ingrediënten bij elkaar doen en dan met de staafmixer tot een gladde massa mixen.

Snij de tomaten in kleine stukjes en snipper de sjalot fijn. Pers de tenen knoflook, hak de rode peper en koriander fijn en voeg alles toe aan het avocado mengsel. Roer tenslotte het limoensap erdoor en breng de guacamole op smaak met peper en zout.

Heerlijk bij nacho’s, taco’s of gewoon op een broodje en cracker!

Een gedachte over “Guacamole

  1. Pingback: Kip Fajita Traybake | FunkyFood by Niki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s