Ramen

Ramen

Vorige week maandag had ik een dinerdate met mijn broertje Twan. Ik heb elke maandag cursus in Amsterdam en kan dat dus mooi combineren met een beetje qualitytime! Twan kwam met het idee om ramen te gaan eten in de Jordaan. Dus om 6 uur stonden we voor de deur bij Hinata ramen. We hebben daar heerlijk gegeten, Ramen, Gyoza en Takoyaki (inktvisballetjes).

De heerlijke hartige bouillon vol met smaken maakt mij echt heel erg gelukkig. Dus eenmaal thuis op zoek naar ramen recepten, want dit wilde ik natuurlijk ook zelf proberen. Ik ben enkele recepten tegengekomen en heb deze gecombineerd tot onderstaand recept.

Je moet er even voor naar de toko, aangezien ze niet alle ingrediënten in de supermarkt verkopen, maar geloof me het is het ritje meer dan waard. Het belangrijkste ingrediënt is de toban jiang, dit is een gefermenteerde Japanse chilibonenpasta. Ik gebruik deze van lee kum kee.

Als kippenbouillon gebruik ik regelmatig de basis voor kippensoep van maggi. Ideaal als je geen zin hebt om het kipgehakt te maken, er zitten namelijk als stukjes kip in. Ik maak vaak een dubbele hoeveelheid bouillon en vries dit in. Als ik dan een drukke week heb, haal ik de bouillon uit de vriezer en kook ik wat noodles.

Zin om uit te pakken? Maak dan ook zelf dumplings bij de ramen!

Ramen

Recipe by funkyfoodbyniki
Servingsservings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Calorieskcal

Ingrediënten

  • Voor de ramen

  • 100 ml plantaardige olie

  • 6 teentjes fijn geraspte knoflook

  • 3 eetlepels Toban jiang

  • 1,5 eetlepels rijstazijn

  • 50 ml sesamolie

  • 2 eetlepels Tahin

  • 3 eetlepels geroosterd sesamzaad

  • 1,5 liter kippenbouillon van goede kwaliteit

  • 4 porties ramen noodles

  • Voor het knoflook kipgehakt

  • 250 gram kipgehakt

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 2 fijngesneden teentjes knoflook

  • 3 cm vers geraspte gember

  • Diverse toppings zoals:
    Halfzacht gekookt ei
    Furikake( Japans strooisel van zeeweer, bonitovlokken en sesamzaadjes)
    Bosui
    Gebakken uitjes
    Nanami Togarashi ( Japans chilipoeder)

Bereidingswijze

  • Het belangrijkste voor dit recept is het langzaam fruiten van de knoflook in de olie. Doe dit niet op te hoog vuur anders verbrand de knoflook en wordt hij bitter. Neem de tijd om de knoflook langzaam goudbruin te kleuren, zodat hij heerlijk begint te ruiken en uiteraard ook zo smaakt.
  • Meng de knoflook met de Toban jiang, de tahin, de sesamolie, het sesamzaad en de rijstazijn tot een dikke pasta. Doe de pasta in een pan van minimaal 2 liter en voeg, al roerend met een garde, de bouillon toe aan de pasta.
  • Kook de ramen noodles volgens de gebruiksaanwijzing, giet ze af en verdeel over 4 grote soepkommen. Schep hier de hete bouillon op en garneer met de diverse toppings.
  • Voor het knoflook kippengehakt verwarm je 1 eetlepel sesamolie in een pan. vervolgens voeg je hier 2 fijngesneden tenen knoflook en 3 cm fijngesneden gember aan toe. Stoof het gember knoflook mengsel in 4 minuten  goudbruin en voeg vervolgens 250 gram kippengehakt toe. Bak dit in 5 minuten bruin en licht krokant.

Notes

  • Meatless monday? Laat dan het kipgehakt achterwege en voeg wat extra spinazie of paksoi toe

Hopelijk genieten jullie net zo van dit recept als wij hier thuis hebben gedaan! Op zoek naar nog meer heerlijke soep recepten?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*