Ramen

Vorige week maandag had ik een dinerdate met mijn broertje Twan. Ik heb elke maandag cursus in Amsterdam en kan dat dus mooi combineren met een beetje qualitytime! Twan kwam met het idee om ramen te gaan eten in de Jordaan. Dus om 6 uur stonden we voor de deur bij Hinata ramen.

We hebben daar heerlijk gegeten, Ramen, Gyoza en Takoyaki(inktvisballetjes).

De heerlijke hartige bouillon vol met smaken maakt mij echt heel erg gelukkig haha. Dus eenmaal thuis op zoek naar ramen recepten, want dit wilde ik natuurlijk ook zelf proberen. Ik ben enkele recepten tegengekomen en heb deze gecombineerd tot onderstaand recept.

Je moet er even voor naar de toko, aangezien ze niet alle ingrediënten in de supermarkt verkopen, maar geloof me het is het ritje meer dan waard.


Ingrediënten

  • 100 ml plantaardige olie
  • 6 teentjes fijngeraspte knoflook
  • 3 el toban jiang ( Japanse chilibonenpasta, ik gebruik die van lee kum kee)
  • 1,5 el rijstazijn
  • 50 ml sesamolie
  • 2 el Tahin
  • 3 el geroosterd sesamzaad
  • 1,5 liter kippenbouillon van goede kwaliteit
  • 4 porties ramennoodles ( Ik kocht bij de AH de ramen van Hakubaku)
  • Diverse toppings zoals:
    • Halfzacht gekookt ei
    • Furikake( Japans strooisel van zeeweer, bonitovlokken en sesamzaadjes)
    • Bosui
    • Kippengehakt met knoflook ( zie bereidingswijze onderaan)
    • Gebakken uitjes
    • Nanami Togarashi ( Japans chilipoeder)

Bereidingswijze

Het belangrijkste voor dit recept is het langzaam fruiten van de knoflook in de olie. Doe dit niet op te hoog vuur anders verbrand de knoflook en wordt hij bitter. Neem de tijd om de knoflook langzaam goudbruin te kleuren, zodat hij heerlijk begint te ruiken en uiteraard ook zo smaakt.

Vervolgens meng je de knoflook met de Toban jiang, de tahin, de sesamolie, het sesamzaad en de rijstazijn tot een dikke pasta.

Doe de pasta in een pan van minimaal 2 liter en voeg al roerend met een garde de bouillon toe aan de pasta.

Kook de ramen noodles volgens de gebruiksaanwijzing, giet ze af en verdeel over 4 grote soepkommen. Schep hier de hete bouillon op en garneer met de diverse toppings.


Bereidingswijze kipgehakt met knoflook

Voor het knoflook kippengehakt verwarm je 1 eetlepel sesamolie in een pan. vervolgens voeg je hier 2 fijngesneden tenen knoflook en 3 cm fijngesneden gember aan toe. Stoof het gember knoflook mengsel in 4 minuten  goudbruin en voeg vervolgens 250 gram kippengehakt toe. Bak dit in 5 minuten bruin en licht krokant.

Hopelijk genieten jullie net zo van dit recept als wij hier thuis hebben gedaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s