Naanbroodpizza met carpaccio en truffelmayonaise

Het is weer weekend! Uit mijn werk ben ik boodschappen gaan doen en terwijl ik door de supermarkt dwaalde probeerde ik te bedenken wat ik eens zou gaan eten. Normaal zit ik vol inspiratie, maar vandaag kon ik niet veel verzinnen.

Aangezien het al redelijk laat was, besloot ik iets makkelijks te maken. Ik zag de carpacio liggen en ineens had ik een idee. Een pizza van naanbrood met carpaccio. Terwijl ik naar het schap van de naanbroodjes liep bedacht ik me dat ik ze al eens zelf had gemaakt metmaar enkele ingrediënten. Dus huisgemaakte naanbroodjes omgetoverd tot pizza it was. Mij smaakte de pizza erg goed, al was hij al koud omdat ik er natuurlijk, zoals een foodblogger betaamt,  ook nog foto’s van moest maken haha.

Onderstaand recept is voor 2 naanpizza’s


Ingrediënten voor de naanbodems

 • 275 gram zelfrijzend bakmeel
 • 300 gram griekse yogurt
 • 2 el olijfolie
 • snuf zout
 • 1 teentje knoflook ( geperst of geraspt)

Ingrediënten voor de topping

 • Tomatensaus
 • Geraspte kaas
 • Carpaccio
 • Pijnboompitten
 • Rucola
 • Parmezaanse kaas
 • Truffelmayonaise

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 250 graden celcius. Als je een pizzasteen hebt verwarm deze dan mee in de oven voor een krokantere bodem.

Meng alle ingrediënten voor de bodems in een kom door elkaar. Wanneer het een deegbal begint te worden stort je het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht en kneed je het 3 minuten goed door. 

Verdeel het deeg in 2 ballen. Rol beide deegballen uit tot een pizza van 25 tot 30cm. Verdeel over elke pizza ongeveer 2 eetlepels tomatensaus en bestrooi met geraspte kaas. Bak de pizza’s nu in een voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren. Bij mij duurde dit met de pizzasteen ongeveer 8 minuten. Als de pizza klaar is haal je deze uit de oven. Drapeer de carpaccio over de pizza, bestrooi met parmezaanse kaas, pijnboompitten en garneer met rucola. Als finishing touch maak je de naanpizza af met wat truffelmayonaise.

Hopelijk genieten jullie er net zo van als ik gedaan heb!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s