Plaattaart met spicy pulled za’atar chicken & granaatappel

Vandaag een recept voor een heerlijke plaattaart met oosterse invloeden. Pulled chicken met za’atar, spicy hummus, granaatappel, ananas & koriander.

Vorige week was ik met mijn schoonzusje in Sneek om een jurk uit te zoeken voor haar grote dag! Wat ziet ze er betoverend uit in die prachtige trouwjurk… Ja Ferdy ( haar toekomstige hubbie) ze is echt prachtig!! 

We hadden er de hele dag voor uitgetrokkken om haar droomjurk te vinden, echter waren we na 40 minuten klaar, want dit was echt een overduidelijk gevalletje liefde op het eerste gezicht haha. We zijn dus lekker gaan lunchen, shoppen en hebben vervolgens voordat we naar huis gingen nog even een borreltje met een hapje gedaan bij Winterbar Buur in Sneek. 

Hier aten we een plaattaart met spicy pulled chicken en granaatappelpitjes. Echt super lekker! Vanmorgen moest ik ineens weer aan die heerlijke plaattaart denken en besloot ik een gok te wagen om iets vergelijkbaars in elkaar te flansen. Hieronder mijn recept voor een plaattaart met spicy za’atar chicken geïnspireerd door winterbar Buur.


Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchendeeg van Tante Fanny
  • 2 kipfilets
  • 2 el za’atar kruiden ( ik gebruikte die van Jonny de Boer)
  • 1 el cayennepeper
  • pikante hummus
  • pijnboompitjes
  • Pitjes van 1 granaatappel
  • klein blikje ananas of verse ananas
  • handje koriander

Bereidingswijze

Verwarm voor de pulled chicken de oven voor op 175 graden(hetelucht). Bestrooi de kipfilets met 1 el za’atar kruiden en leg in een kleine ovenschaal. Voeg 100 ml water toe, bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 45 minuten in de oven.

Haal de kip uit de ovenschaal en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg de overige za’atar en de cayennepeper toe en meng goed door elkaar. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.

Rol het deeg uit op een ovenplaat of rooster en besmeer rijkelijk met de pikante hummus.  Verdeel de pulled chicken over de plaatpizza en voeg ook de zeer klein gesneden stukjes ananas toe. Bak de pizza af voor 15-20 minuten. Bestrooi met granaatappelpitjes, koriander en geroosterde pijnboompitjes.

Voor een optimaal resultaat kun je gebruik maken van een pizzasteen. Verwarm deze minimaal 15 minuten voor in de warme oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s