Thaise kip met gember en rode currypasta

Vandaag een recept wat wij regelmatig thuis eten. Ik ben gek op de thaise keuken! De smaken zijn zo uitgebalanceerd en Thaise recepten zijn ook vaak eenvoudig om te maken.

In het recept gebruik ik champignons, paprika, courgette en uien. Gebruik gewoon wat je nog aan groente in huis hebt, zo voorkom je verspilling en doe je net als ik aan restjesmanagement.

Onderstaand recept is voor 4 personen en staat binnen 20 minuten op tafel.


Ingrediƫnten

  • 2 kipfilets in reepjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloem- of wokolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 el kristalksuiker
  • 3 el fijngeraspte gember
  • 1 el rode currypasta
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/2 courgette gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 6 kastanjechampignons in plakjes 
  • 1 ui grof gesneden
  • 150 ml kippenbouillon
  • verse koriander
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok. Voeg de kip toe en pers de knoflook boven de pan uit. Wok de kip en knoflook gedurende 2  minuten.  Voeg de vissaus, oestersaus, suiker, gember, paprika, courgette, champignon en ui toe. Wok nog een minuut of 4 door tot de kip gaar is. Los de currypasta op in de kippenbouillon en voeg toe aan het kipmengsel. Kook nog een minuut door, serveer de kip met rijst en garneer met de verse koriander.

Bij Thaise gerechten vind ik het het lekkerst op jasmijnrijst te gebruiken. Deze is heerlijk aromatisch en voegt echt iets toe aan het gerecht

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*