Orzo met kip, tomatensaus en Parmazaanse kaas

De eerste blogpost van het nieuwe jaar. Hopelijk hebben jullie allemaal een hele gezelige jaarwisseling gehad. Dat al jullie wensen voor 2019 uit mogen komen!

Het eerste recept van dit jaar is een gemakkelijk eenpansgerecht met orzo. Orzo lijkt qua vorm op rijst, maar het is pasta.

Ik heb dit ingrediënt voor het eerst gebruikt toen het vorig jaar in mijn maaltijdbox zat. Het is super makkelijk te gebruiken en ook nog eens heel erg lekker.

In dit recept kun je allerlei groente gebruiken, ik gebruikte champignons en courgette, maar ook met spinazie, prei of paprika smaakt dit prima.

Mocht je het recept hebben geprobeerd, dan zou ik het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Dit recept is voor 4 personen en de totale bereidingstijd is 25 minuten.


Ingrediënten

  • 1 el oijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 kipfilets
  • champignons in plakjes
  • courgette, klein gesneden
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt
  • 700 gram gezeefde tomaten/passata
  • 500 ml water
  • 2 el balsamico azijn
  • 350 gram orzo/riso
  • 90 gram gerapste parmazaanse kaas
  • 90 gram geraspte mozzarella
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper, zout en de italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg hier vervolgens de kip en de knoflook aan toe en bak gedurende 5 minuten tot de kip bijna helemaal gaar is. Schep de kip uit de pan en zet apart.

Bak vervolgens de ui en de overige groente in enkele minuten zacht. Voeg de gezeefde tomaten, het water en de balsamico azijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de kipfilet en de orzo toe en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het 10 tot 15 minuten rustig doorkoken, zodat de orzo kan garen.

Voeg de helft van de Parmazaanse kaas en de mozarella toe en breng eventueel nog verder op smaak met extra peper, zout en italiaanse kruiden.

Tenslotte verdeel je de overgebleven kaas over de pan en laat je het geheel nog 2 minuten op laag vuur smelten. Garneer eventueel met verse basilicum.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*