Orzo met kip tomatensaus parmazaanse kaas

Orzo met kip tomatensaus en Parmezaanse kaas

Het eerste recept van dit jaar is een gemakkelijk eenpansgerecht namelijk Orzo met kip tomatensaus en Parmezaanse kaas. Orzo lijkt qua vorm op rijst, maar het is pasta. Ik heb dit ingrediënt voor het eerst gebruikt toen het vorig jaar in mijn maaltijdbox zat. Het is super makkelijk te gebruiken en ook nog eens heel erg lekker.

Uit mijn werk heb ik niet altijd tijd om uitgebreid te koken. Twee avonden per week ga ik namelijk nog sporten en ook Bart moet regelmatig nog even werken na het eten. Hierdoor ben ik altijd op zoek naar snelle, makkelijke en gezonde recepten. Ik kan me voorstellen dat wanneer je kinderen hebt dit helemaal is waar je naar op zoek bent, voedzame maaltijden die binnen een handomdraai op tafel staan.

In deze Orzo met kip tomatensaus en Parmezaanse kaas t kun je allerlei groente gebruiken, ik gebruikte champignons en courgette, maar ook met spinazie, prei of paprika smaakt dit prima.

Mocht je het recept hebben geprobeerd, dan zou ik het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat!

Orzo met kip, tomatensaus en Parmezaanse kaas

Recipe by funkyfoodbyniki
Servingsservings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Calorieskcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel oijfolie

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 kipfilets

  • Champignons in plakjes

  • Courgette, klein gesneden

  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

  • 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt

  • 700 gram gezeefde tomaten/passata

  • 500 ml water

  • 2 eetlepels balsamico azijn

  • 350 gram orzo/riso

  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 90 gram geraspte mozzarella

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid deze met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Voeg hier vervolgens de kip en de knoflook aan toe en bak gedurende 5 minuten tot de kip bijna helemaal gaar is. Schep de kip uit de pan en zet apart.
  • Bak vervolgens de ui en de overige groente in enkele minuten zacht. Voeg de gezeefde tomaten, het water en de balsamico azijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de kipfilet en de orzo toe en roer goed door. Plaats de deksel op de pan en laat het 10 tot 15 minuten rustig doorkoken, zodat de orzo kan garen.
  • Voeg de helft van de Parmezaanse kaas en de mozzarella toe en breng eventueel nog verder op smaak met extra peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Tenslotte verdeel je de overgebleven kaas over de pan en laat je het geheel nog 2 minuten op laag vuur smelten. Garneer eventueel met verse basilicum.

  • Andere groente in huis? Voeg die dan gerust toe!

Nog meer makkelijke maaltijd inspiratie nodig?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

2 Comments

  1. Mijn favoriet! Een super smaakvol en makkelijk recept 🙌!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*