Appeltaartjes met amandelspijs

Met oud en nieuw heb ik heerlijke appelbeignets gebakken. Ik had hier nog goudreinetten en amandelspijs van over en bedacht daarmee dit recept voor appeltaartjes met spijs.

Voor het maken van tartelettes ( kleine taartjes) maak ik gebruik van bakringen met een doorsnede van 8 cm. Mocht je geen bakringen hebben, dan kun je er natuurlijk ook gewoon een grotere taart van maken. Verleng in dat geval de baktijd met 10-15 minuten.

Ik maakte 12 kleine appeltaartjes met dit recept.


Ingrediƫnten

  • 300 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • 225 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 gram kant en klare amandelspijs
  • 3 appels
  • zakje vanillesuiker
  • 1 el kaneel

Bereidingswijze

Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de roomboter, 150 gram suiker, de helft van het losgeklopte ei en het snufje zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast, op die manier kun je het straks veel makkelijker uitrolllen.

Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht of 190 graden bij een elektrische oven. Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appels met kaneel, vanillesuiker en de resterende 50 gram suiker. Je kunt eventueel ook een scheutje Licor43 toevoegen yummm!

Meng de amandelspijs met de andere helft van het ei en zet appart.

Rol het deeg, op een bebloemd aanrecht, uit tot een plak van ongeveer een 1/2 cm dik. Gebruik een uitsteker, schaaltje, glas of iets anders ronds welke ongeveer 1 a 2 cm groter is dan je bakring. Steek 12 rondjes uit. Ik heb maar 6 bakringen, dus ik maakte eerst de eerste 6, vervolgens maakte ik weer een bal van het deeg wat ik in de koelkast liet rusten en tenslotte rolde ik dat weer uit voor de overige 6 taartjes.

Zet de bakringen op een bakplaat welke bekleed is met bakpapier. Leg het deeg in de taartvorm en duw de bodem en randjes voorzichtig iets aan. Snijd de bovenrand af met een mes, zodat er geen deeg over de rand van de bakvorm zit. Verdeel een flinke theelepen spijs over de bodem van de taartjes en voeg vervolgens ongeveer 2 eetlepels van de appelmix toe. Druk de appels aan en bak de taartjes voor 20-25 minuten goudbruin in de oven

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*