Kip fajita traybake

Kip Fajita Traybake

Vandaag een super makkelijk en gezond recept. Namelijk een kip Fajita Traybake, een traybake is niet anders dan een soort ovenschotel. Alleen doe je gewoon alles op een ovenplaat, in plaats van in een schaal.

Serveer de kip fajita met tortilla’s

Ik ben gek op de Mexicaanse keuken of eerder de Texaans Mexicaanse keuken. Nacho’s, tortilla, quesadillas, je kunt me er echt voor wakker maken. Wanneer ik uit werk kom begin ik meestal meteen met eten maken. Bij dit gerecht is het even wat snijwerk, maar vervolgens heb je een kwartier de tijd om gezellig met je gezin een drankje te doen.

Dit gerecht bestaat uit uien, paprika, kip en kruiden en dit bak je allemaal in een ovenschaal of bakplaat. Ik koos ervoor om het vervolgens te serveren in een wrap met salsasaus en mijn chunky guacamole. Maar ook zure room en chilisaus is een erg lekker combinatie om deze fajita’s mee te serveren.

Heb je deze kip Fajita traybake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterlaat en laat weten of het je gesmaakt heeft.

Kip Fajita Traybake

Recipe by funkyfoodbyniki
Servingsservings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Calorieskcal

Ingrediënten

  • 1 rode ui, in parten gesneden

  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden

  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden

  • 1 groene paprika. in reepjes gesneden

  • 600 gram kipfilet

  • 1 theelepel chiliflakes

  • 2 theelepel komijnpoeder

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 2 theelepel oregano

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder, bij voorkeur gerookte

  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 210 graden Celsius, zet de ovenschaal of de bakplaat in de oven en laat opwarmen. Snijd ondertussen de groente en meng de groente in een schaal met 1 eetlepel olie. Gebruik bij voorkeur zonnebloemolie.
  • Doe de groente in de voorverwarmde ovenschaal/bakplaat en bak deze 8 minuten in het midden van de oven. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en meng in de schaal van de groente met een eetlepel olie en de kruiden.
  • Deel de kip over de groente en bak nog eens 15 minuten in het midden van de oven. Serveer met wraps of rijst en garneer eventueel met limoen, verse koriander en avocado! Eet smakelijk!

  • Restjes over? Doe ze in een wrap en rol op, doe in een ovenschaal en gratineer met kaas in de oven!

Nog meer inspiratie voor makkelijke en snelle avondmaaltijden?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*