Kip Fajita Traybake

Vandaag een supermakkelijk en gezond recept. Ik ben gek op tex-mex eten, nacho’s, tortilla, quesadillas, je kunt me er echt voor wakker maken. Wanneer ik uit werk kom begin ik meestal meteen met eten maken, met dit gerecht is het even wat snijwerk, maar vervolgens heb je een kwartier de tijd om gezellig met je gezin een drankje te doen.

Dit gerecht bestaat uit uien, paprika, kip en kruiden en dit bak je allemaal in een ovenschaal of bakplaat. Ik koos ervoor om het vervolgens te serveren in een wrap met salsasaus en mijn chunky guacamole.

Onderstaand recept is voor 4 personen en de bereiding duurt circa 30 minuten.


Ingrediƫnten

 • 1 rode ui, in parten gesneden
 • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
 • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
 • 1 groene paprika. in reepjes gesneden
 • 600 gram kipfilet
 • 1 tl chiliflakes
 • 2 tl komijnpoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • 2 tl oregano
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl paprikapoeder, bij voorkeur gerookte paprikapoeder
 • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 210 graden celcius, zet de ovenschaal of de bakplaat in de oven en laat opwarmen. Snijd ondertussen de groente en meng de groente in een schaal met 1 eetlepel olie. Gebruik bij voorkeur zonnebloemolie.

Doe de groente in de voorverwarmde ovenschaal/bakplaaten bak deze 8 minuten in het midden van de oven. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en meng in de schaal van de groente met een eetlepel olie en de kruiden.

Verdeel de kip over de groente en bak nog eens 15 minuten in het midden van de oven.

Serveer met wraps of rijst en garneer eventueel met limoen, verse koriander en avocado! Eetsmakelijk

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*