Blondies met gezouten pecannoten & pure chocolade

Vandaag deel ik dit recept voor Blondies met gezouten pecannoten & pure chocolade.
Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd, tenminste dat geldt voor mij. Nu is het natuurlijk niet haalbaar om elke dag te bakken, maar op de dagen dat ik vrij ben probeer ik altijd wat te maken.

Ik maak regelmatig brownies, ze zijn namelijk heel erg makkelijk om te maken en vallen altijd wel in de smaak. Om weer eens iets anders te doen besloot ik vandaag eens blondies te maken. Het lichte zusje van de brownies. Bij mij zijn het meer lightbrownies geworden door het gebruik van licht bruine basterdsuiker.

Vandaag maakte ik deze blondies met gezouten pecannoten en pure chocolade. Uiteraard kun je ze ook zonder deze toevoegingen maken, of voeg andere noten en/of chocolade toe. Als je net als ik gek bent op karamelzeezout haal dan Maldonzout flakes in huis!

Ik maakte deze blondies in een ovenschaaltje van 20×20 cm en sneed hem vervolgens in 9 stukken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om kleinere blokjes te snijden.

Blondies met gezouten pecannoten & pure chocolade

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

9

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes
Calorieskcal

Ingrediënten

  • 125 gram bloem

  • 150 gram gesmolten boter, afgekoeld

  • 1 ei

  • 2 eierdooiers

  • 1/2 tl bakpoeder

  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker

  • snufje zeezoutflakes

  • 100 gram extra pure chocolade

  • Voor de gezouten pecannoten

  • 150 gram pecannoten

  • 15 gram boter gesmolten

  • Zoutflakes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Smelt voor de gezouten pecannoten de boter en meng de noten met de gesmolten boter. Besprenkel met zoutflakes en rooster 10-15 minuten in de oven op een, met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zeef de bloem boven een kom en voeg alle andere ingrediënten behalve de chocolade toe. Roer kort door met een houten spatel of een pannenlikker. Meng tot een egale massa. Hak de chocolade en pecannoten grof en roer door het mengsel.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet het mengsel in de schaal. Bak 30-35 minuten en laat afkoelen in de schaal. Persoonlijk hou ik van een beetje chewy brownies met een krokante bovenkant. Wanneer de blondies volledig zijn afgekoeld haal je hem uit de schaal en snij je hem in stukken.

  • Variatietip: vervang de pecannoten door walnoten of een notenmix

Op zoek naar nog meer inspiratie voor sundaybaking? Of gewoon zin in zoetigheid? Kijk dan ook eens naar:

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*