Blondies met gezouten pecannoten & pure chocolade

Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd, tenminste dat geldt voor mij. Nu is het natuurlijk niet haalbaar om elke dag te bakken, maar op de dagen dat ik vrij ben probeer ik altijd wat te maken.

Ik maak regelmatig brownies, ze zijn namelijk heel erg makkelijk om te maken en vallen altijd wel in de smaak. Om weer eens iets anders te doen besloot ik vandaag eens blondies te maken. Het lichte zusje van de brownies. Bij mij zijn het meer lightbrownies geworden door het gebruik van licht bruine basterdsuiker.

Vandaag maakte ik deze blondies met gezouten pecannoten en pure chocolade. Uiteraard kun je ze ook zonder deze toevoegingen maken, of voeg andere noten en/of chocolade toe.

Ik maakte deze blondies in een ovenschaaltje van 20×20 cm en sneed hem vervolgens in 9 stukken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om kleinere blokjes te snijden.


Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 150 gram gesmolten boter, afgekoeld
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zeezoutflakes ( ik gebruik Maldonzout flakes)
  • 100 gram extra pure chocolade

Voor de gezouten pecannoten

  • 150 gram pecannoten
  • 15 gram boter gesmolten
  • Zoutflakes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius ( 165 graden hetelucht).

Smelt voor de gezouten pecannoten de boter en meng de noten met de gesmolten boter. Besprenkel met zoutflakes en rooster 10-15 minuten in de oven op een, met bakpapier beklede ,bakplaat.

Zeef de bloem boven een kom en voeg alle andere ingrediënten behalve de chocolade toe. Roer kort door met een houten spatel of een pannenlikker. Meng tot een egale massa. Hak de chocolade en pecannoten grof en roer door het mengsel.

Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet het mensel in de schaal. Bak 30-35 minuten en laat afkoelen in de schaal. Persoonlijk hou ik van een beetje chewy brownies met een krokante bovenkant.

Wanneer de blondie volledig is afgekoeld haal je hem uit de schaal en snij je hem in stukken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*