Spaanse rijst met chorizo & kip

Vandaag weer een makkelijk recept. De meeste vragen die ik uit mijn omgeving krijg zijn alledaagse recepten, dus mocht je twijfelen wat je deze week weer op tafel moet zetten, ga dan voor deze spaanse rijst met chorizo en kip.

Dit recept is geïnspireerd op de kip Jambalaya uit een pakje van Knorr, hier was Bart namelijk gek op toen we allebei nog thuis woonden. Echter kook ik bijna nooit vanuit een pakje of zakje. Ten eerste omdat het vaak gezonder is om het zelf te maken en ten tweede, omdat het vaak ook goedkoper is om het zelf te maken.

Het voordeel van dit gerecht is dat je alles in 1 pan bereid, dus makkelijk en weinig afwas.

Recept voor 3-4 personen


Ingrediënten

 • 1 kipfilet
 • 100 gram chorizo
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt
 • 1 el oregano
 • 1 tl paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
 • 1 rode peper in ringetjes
 • 1 rode paprika of puntpaprika
 • 1 el peterselie
 • 1 kopje rijst
 • 1 kopje water
 • 1 kippenbouillonblokje
 • handje diepvriesdoperwten
 • klein blikje mais
 • 2 el olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten aan. Voeg de chorizo toe en bak enkele minuten tot er wat olie uit de chorizoworstjes komt. Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe. Als je niet van een beetje pit houdt verwijder dan de zaadlijsten van de pepers voordat je deze in ringetjes snijd. Voeg de paprika, kruiden en de peper toe en bak het geheel circa 3 minuten en voeg ten slotte de doperwten toe. Bak de rijst eventjes mee en voeg 1 kopje water en het bouillonblokje toe.

Doe de deksel op pan en laat het geheel 15 minuten op laag vuur sudderen totdat de rijst gaar is en alle bouillon heeft opgenomen. Zet het vuur uit, roer het geheel door en laat nog 5-10 minuten staan met de deksel op de pan.

Garneer eventueel met wat verse peterselie en serveer direct.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*