Thaise rode curry soep

Thaise rode curry soep

Vandaag deel ik dit super makkelijk, simpele en snelle recept voor Thaise rode curry soep met jullie. Veel mensen schrikken van de vele ingrediënten welke je nodig hebt bij het bereiden van Aziatische recepten, dat is bij dit recept hopelijk niet het geval.

Ik was nooit echt een grote soepfan. De Chinese tomatensoep van oma vond en vind ik nog steeds heerlijk, maar een kop soep als avondeten was aan mij niet besteed.

Sinds ik jaren geleden in Schoorl, aan de voet van de klimduin, mijn eerste kopje Tom Kai Kai at ben ik om. De heerlijke uitgebalanceerde smaken van deze Thaise kippensoep hebben ervoor gezorgd, dat ik vaker ergens een kop soep bestelde. Ramen, pho, laksa- en misosoep ik vind het allemaal heerlijk!

Regelmatig experimenteer ik met allerlei ingrediënten en recepten om een nieuwe soep toe te voegen aan mijn repertoire. Zo is ook deze heerlijke Thaise rode curry soep tot stand gekomen. Ideaal om op te warmen in de winter of als lichte maaltijd in de zomer.

Thaise rode curry soep

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Heerlijke oosterse soep, makkelijk te maken en snel op tafel.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet, in kleine blokjes gesneden

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 3 teentjes knoflook, geraspt of geperst

  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden

  • 1 ui, in kleine blokjes gesneden

  • 3 eetlepels rode curry pasta

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • 400 ml kokosmelk

  • 1 kippenbouillonblokje

  • 1,5 liter water

  • 100 gram glasnoodles/ rijstvermicelli

  • 2 eetlepels vissaus

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • Om te garneren: verse koriander & limoenpartjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een pan en bestrooi de kip met peper en zout. Bak de kip in de olie voor circa 2 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de ui, paprika en knoflook en fruit deze 3 minuten aan. Voeg vervolgens de currypasta en gember toe en fruit deze een minuut mee.
  • Meng 1,5 liter kokend water met een kippenbouillonblokje. Blus de currypasta af met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg de kip toe aan de pan en breng aan de koop. Laat het geheel 10 tot 15 minuten doorkoken zonder deksel.
  • Roer de noodles door de soep en breng op smaak met de vissaus en bruine suiker. Garneer met de koriander en limoenpartjes.

  • Variatietip: Uiteraard kun je deze soep ook maken met gele of groene currypasta

Ben je net als ik gek op Oosterse recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*