Sticky harissakip met couscous

Vandaag weer een super makkelijk recept voor een doordeweekse avond. Deze keer Harissa kip met couscous en kikkererwten.

Harissa is een pittige rode saus afkomstig uit Noord-Afrika en bestaat onder andere uit: pepers, tomaat, komijn, koriander en knoflook. Het is te vergelijken met sambal en chilisaus alleen vind ik het persoonlijk veel aromatischer.

Mocht je niet van pittig eten houden, maak dit recept dan toch ;-). Doordat je de pikante harissa mengt met honing krijg je een zoet-pittige saus die te vergelijken is met sweet chilisaus.

Harissa haal je gewoon bij de AH, mocht je het niet in huis hebben en geen tijd of zin hebben om het te halen, probeer dit recept dan met sweetchilisaus. Smeer de kippendijen dan in met chilisaus in plaats van het honing-harissamengsel.

Dit recept is voor 2 personen en de totale bereidingstijd is 40 minuten.


Ingrediënten

  • 4 kippendijenfilets
  • 2 el harissa
  • 2 el honing
  • 1 el boter
  • sap van een limoen
  • klein blikje kikkererwten
  • 200 gram couscous
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje
  • bosje koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius ( hete lucht).

Verwarm in een pannetje, de boter, harissa en de honing. Roer dit door en voeg de sap van een halve limoen toe. Laat het 2-3 minuten inkoken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi de kippendijen met zout en peper. Haal de kippendijen vervolgens door het harissa-honing mengsel en leg op de bakplaat. Bak de kippendijen in 30 minuten gaar in de oven. Bestrijk ze elke 10 minuten opnieuw met het mengsel, zodat er een lekkere kleverig laagje ontstaat.

Snipper, gedurende de laatste 10 minuten, een ui en fruit deze met een teentje knoflook aan in een pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe aan de pan. Haal de pan van het vuur en voeg vervolgens gelijke delen couscous en water toe. Bij mij past 200 gram couscous in een grote beker, ik vul dezelfde beker met water en voeg dit toe aan de couscous in de pan. Roer door en laat met de deksel op de pan 5 minuten staan.

Haal de bakplaat uit de oven en leg de kippendijen op een bord. Giet de couscous vanuit de pan op de bakplaat en roer met een vork los. Voeg de kikkererwten en de fijngesneden koriander toe. Roer goed door zodat de couscous de rest van de marinade van de bakplaat op kan nemen. Besprenkel met de sap van de andere helft van de limoen en serveer de couscous met de kippendijen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s