Spaghetti met kerrie & garnalen

Kokosmelk is niet het eerste ingrediënt waar ik aan denk bij het maken van spaghetti. Ik had in de koelkast nog verse volkoren spaghetti en besloot eens wat anders te doen dan de normale “rode” saus of roomsaus.

Zo onstond deze fusion pasta met kerrie, kokosmelk, prei, garnalen en koriander. Uiteraard kun je dit gerecht ook maken met noodles in plaats van spaghetti.

Onderstaand recept is voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 15 minuten.


Ingrediënten

  • 250 gram garnalen
  • 250 gram verse spaghetti
  • blikje kokosmelk
  • 1 prei
  • 2 el kerrie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook, geraspt of geperst
  • verse koriander

Bereidingswijze

Bak de kerriepoeder aan in een droge koekenpan. Voeg na 2 minuten de garnalen, knoflook en rode peper toe. Roerbak voor 3 minuten. Het is niet erg als het een beetje aanbakt, dit roer je los met het toevoegen van de kokosmelk.

Bak de prei mee en voeg de kokosmelk toe, laat het geheel enkele minuten inkoken. Kook ondertussen de pasta of noodles zoals aangegeven op de verpakking. Maak het geheel af met verse koriander en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s