Witlof met kippendijen en balsamico

Witlof met kippendijen en balsamico uit de oven

Ik ben gek op witlof, witlof met ham en kaas, rauwe witlof of gekookte witlof. Helaas lust Bart het echt niet, dus maak ik dat meestal voor mezelf. Ik had daarom nog een paar stronkjes witlof over en besloot daar eens wat anders mee te doen. Zo ontstond deze witlof met kippendijen en balsamico uit de oven

Door het toevoegen van de kippendijen maakte ik er een hele maaltijd van, maar je kan de kippendijen ook weglaten en de witlof met rode ui serveren als bijgerecht bij een stuk vlees. Dit was de eerste keer dat ik deze witlof met kippendijen en balsamico uit de oven maakte, maar de combinatie van de bittere witlof met ze zoete balsamico gaat zeker nog vaker terugkomen in mijn gerechten.

Zelf at ik deze ovenschotel met rösti-rondjes, omdat ik die stiekem heel erg lekker vind. Je kunt hierbij uiteraard ook gekookte aardappels, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes bij serveren.

Witlof met kippendijen en balsamico uit de oven

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 2 kippendijen zonder bot en vel

  • 2 stronken witlof, in de lengte doormidden gesneden

  • 2 rode uien, in kwarten gesneden

  • 2 eetlepels bloem

  • 80 ml balsamico azijn

  • 1 eetlepels honing

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • 50 gram boter

  • 50 gram kappertjes

  • Sap van een halve citroen

  • Handvol pijnboompitten

  • 4 takjes tijm

  • Olijfolie

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Strooi een laagje bloem op een bord. Kruid de kippendijen met peper en zout naar wens en wentel ze door de bloem. Verhit ondertussen een laagje olijfolie in een koekenpan. Als de olie goed verhit is bak je de kippendijen in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal de kippendijen uit de pan en leg in een ovenschaal.
  • Bak de witlof en ui aan op de snijkanten en draai na 2-3 minuten om. Bak de andere zijde ook aan en voeg vervolgens de boter toe. Als de boter is gesmolten, voeg je de tomatenpuree, balsamico, citroensap, tijm en honing toe.
  • Wanneer het mengsel ingedikt is ( na circa 3 minuten) roer je de kappertjes en pijnboompitten door het geheel. Schep alles over de kip in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal voor 15 minuten in de oven en serveer direct.

  • Alleen op zoek naar een bijgerecht? Laat de kippendijen er dan uit en serveer bij je maaltijd!

Geen zin in witlof of gewoon andere gerechten met kip bekijken? Bekijk dan eens onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*