Kikkererwtenburger

Mocht je jezelf afvragen of ik vegetarisch ben geworden, dat is niet het geval. Wel post ik al 3x achter elkaar een vegetarisch recept omdat het deze week de nationale week zonder vlees is. Afgelopen woensdag de pittige tofu van Ottolenghi, zondag de falafelcurry en vandaag deze kikkererwtenburgers.

In onderstaand recept heb ik Ajvar gebruikt, een pasta van rode paprika, aubergine en specerijen, maar je kunt hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Gebruik bijvoorbeeld eens harissa, of vervang de ras el hanout door andere kruiden. Uiteraard kun je ook wat verse koriander toevoegen aan het ‘gehakt’.


Ingrediënten

Voor de Burgers

 • 1 groot blik kikkererwten
 • 1 bosje peterselie
 • 2 tenen knoflook
 • 1 gesnipperde ui
 • 1 el Ajvar ( saus van rode paprika, aubergine en specerijen)
 • 1 tl chiliflokken of cayennepeper
 • 1 el ras el hanout
 • 1 el paneermeel
 • peper en zout

Om te paneren

 • bloem
 • eiwit
 • panko ( japans broodkruim)

Om te serveren

 • hummus
 • veldsla
 • harde broodjes

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en stop samen met alle andere ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine. Maal het geheel fijn en maak er 4 gelijke ballen van welke je vervolgens plat drukt tot een hamburger. Als het mengsel te droog is voeg je een beetje extra ajvar toe, mocht het te nat zijn voeg dan extra paneermeel toe. Het mengsel moet een beetje aanvoelen als gehakt.

Laat de burgers 10 minuten opstijven in de vriezer. Zet ondertussen 3 borden klaar, 1 met eiwit, 1 met enkele eetlepels bloem en 1 met panko. Haal de burgers uit de vriezer. Haal ze eerst door de bloem, dan door het eiwit en vervolgens door de panko. Als de burgers goed gepaneerd zijn, bak je de burgers in hete olie rondom goudbruin en krokant.

Serveer de burgers op een broodje met hummus en veldsla.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s