Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart

Enkele weken geleden vierde mijn opa zijn 81e verjaardag bij mij thuis. Bij een verjaardag hoor natuurlijk gebak, maar wat voor taart zou ik deze keer weer eens maken? Ik bedacht me dat oma gek is op schwarzwälder kirschtorte. Ik had nog een open pakje karnemelk van een ander baksel en had besloten hiermee iets met redvelvet de maken.

Zo ontstond het idee voor deze schwarzwälder redvelvetkirsh taart. Leuk woord he?! In de oorspronkelijke schwarzwälder kirschtorte wordt de slagroom verrijkt met kirsch, kersenbrandewijn. Dat heb ik achterwege gelaten, maar wel heb ik de kapsels bestreken met het kersensiroop.

Laura van Laura’s Bakery schreef op haar website een stukje over de oorsprong van Red Velvet, je vindt het artikel hier.

Mocht je deze cake maken dan zou ik het heel leuk vinden als je een reactie achter laat of je resultaat deelt op Instagram met de vermelding @funkyfoodbyniki.


Ingrediënten

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 360 gram kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 220 gram zelfrijzendbakmeel
 • 35 gram cacaopoeder
 • 250 gram karnemelk, op kamertemperatuur
 • 1 tl rode kleurstof
 • 2 tl vanilleextract
 • 1 tl azijn
 • 1 pot kersen op siroop
 • 600 ml slagrom
 • 2 el poedersuiker
 • 1 reep pure chocolade

Bereidingswijze

verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm van 22 cm in en bekleed rondom met bakpapier. Gebruik een mixer om de boter, suiker vanille en azijn goed te mengen. Het mengsel is goed gemixt als het wit en romig is. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix het geheel door.

Zeef in een aparte kom de bloem en cacao. Meng in een glas of beker de karnemelk met de rode kleurstof. Terwijl je rustig mixt met de mixer voeg je om en om het bloem/chocolade mengsel en de karnemelk toe. Mix het geheel kort door tot het goed gemengd is. Let er bij cake op dat je niet te lang mixt, daar krijg je namelijk een taaie en droge cake van.

Giet het beslag in de beklede taartvorm en bak voor 55 minuten in de oven. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem vervolgens op een rooster om af te laten koelen. Wanneer de taart volledig is afgekoeld klop je de slagroom op met de poedersuiker. Snijd de taart met een scherp es of taartsnijder 2 keer door zodat je 3 stukken taart hebt.

Trempeer elk deel met de siroop van de kersen, dat betekent dat je met een kwastje de cake bestrijkt met het siroop van de kersen. Verdeel wat slagroom over de onderste cake, verdeel een derde van de kersen over de slagroom en rasp er wat pure chocolade op. Ik gebruik hiervoor een dunschiller.

Plaats de tweede cake hierboven op en verdeel ook hier slagroom, kersen en chocolade over. Herhaal dit met de laatste cake. Garneer met extra chocoladekrullen en serveer op een mooi taartplateau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s