Kip cashew met rijst

Wij aten thuis heel vaak van de afhaalchinees, en met vaak bedoel ik echt elke week, soms wel 2 keer per week. “Onze” Chinees is een restaurant met Chinese en Indische specialiteiten. Mijn opa en oma komen hier al meer dan 30 jaar en ook mijn ouders bestelde hier dus regelmatig.

Aan onze bestelling kon de eigenaresse zien wie er thuis aten, we kregen dan ook regelmatig de vragen:

 • Geen tomatensoep? Broertje niet thuis?
 • Geen nasi? Papa niet thuis
 • Nasi Rames? O gezellig eten opa en oma mee?

En bij mij was dat kip in ketjapsaus met cashewnoten, een gerecht wat niet eens op de kaart stond, maar mijn tante heeft ooit gevraagd of ze 2 gerechten wilde combineren en zo ontstond de kip cashew.

Chinees heb ik dus echt te vaak gegeten in mijn jeugd, ik woon nu 10 jaar op mezelf en heb in al die jaren pas 2 keer chinees besteld haha. Ik verkies de Thaise keuken boven de Chinese, omdat deze naar mijn idee veel lichter en minder vet is.

Ik denk dat ik bijna alle thaise gerechten wel lekker vindt, met name een pittige rode curry, maar als je niet van pittig eten houd dan is deze Kip Cashew perfect voor jou! Nu zal dit gerecht vast niet voldoen aan de eisen van een echte thaise kip cashew, maar het is een perfect snel en gezond gerecht voor een doordeweekse maaltijd.

Ik hoor graag wat je ervan vindt!


Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • 1 ui
 • 2 puntpaprika’s
 • 250 gram kastanje champignons
 • 3 lente uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode peper
 • 5 eetlepels vissaus
 • 2 el sojasaus
 • 1 theelepel maizena
 • handjevol cashewnoten
 • peper en zout
 • Rijst

Bereidingwijze

Snijd de kipfilet in dunne plakken, de champignons in vieren, de puntpaprika’s in dunne plajes en de uien doormidden en vervolgens in partjes

Zet een wok op het vuur en verhit hier de 2 el olie in. Bestrooi de kip met peper en zout en bak rondom aan in de hete olie, samen met de knoflook en de peper. Voeg vervolgens de groenten toe en bak kort mee.

Voeg de vissaus, de sojasaus en de eetlepel witte basterdsuiker toe. Wok alles op hoog vuur kort door. Meng de theelepel maizena met een scheutje water tot een papje en voeg toe aan de wokpan om de saus te binden. Roer een handje cashewnoten door de saus en serveer het gerecht direct met rijst, garneer eventueel nog met wat schuin gesneden bosui.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*