Pasta met champignonoomsaus

Pasta met Champignonroomsaus

Pasta, je kan me ervoor wakker maken! Met name pasta carbonara of pasta met champignonroomsaus, heerlijk vind ik dat! Alleen is het helaas niet zo heel erg gezond.

Toen ik begon met mijn blog was een van de eerste dingen die aan mij werd gevraagd om uit te werken een verantwoorde versie van een pasta met champignonroomsaus. Het recept had ik al enige tijd geleden uitgewerkt, alleen moest ik het nog steeds op de foto zetten.

Gelukkig is het weer langer licht en kan ik gewoon uit werk eten bereiden en vervolgens op de foto zetten. Het enige nadeel is dat Bart soms iets langer moet wachten op zijn eten en het soms al een tikkeltje afgekoeld is haha. Ik hoop dat dit recept jullie net zo bevalt als ons!

Ik gebruik heel regelmatig de kruiden van Euroma (#nonsponjustfan), mijn favoriet is de Funghi Trifolati. Welke ik ook in dit recept weer gebruik, het geeft een heerlijke rijke en kruidige smaak aan veel gerechten. Funghi betekend uiteraard champignon, en trifolare verwijst naar een klassieke bereiding van champignongerechten met olie, knoflook en peterselie. Ook heerlijk op gehalveerde tomaatjes uit de oven!

Pasta met Champignonroomsaus

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Recept voor pasta met een semi-verantwoorde champignonroomsaus

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd

  • 200 gram kastanjechampignons in plakjes

  • 1 teentje knoflook

  • 100 gram magere spekreepjes van kalkoen

  • 1 eetlepel Funghi Trifolati

  • 1 courgette

  • 1 el sojasaus

  • 150 ml water

  • 2 eetlepels zuivelspread light

  • 1 el olijfolie

  • Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

  • Pasta naar keuze

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook voor de pasta en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de kalkoen spekjes uit in een koekenpan, als ze knapperig zijn haal je ze uit de pan. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olijfolie en fruit de gesnipperde ui aan met het uitgeperste teentje knoflook. Bak de champignons en de eetlepel Funghi trifolata kruiden mee. Als de champignons mooi bruin zijn voeg je de fijngesneden courgette toe.
  • Voeg aan de champignons de 2 eetlepels zuivelspread toe, wanneer dit gesmolten is voeg je de eetlepel sojasaus toe. Voeg water toe en breng op smaak met peper en zout. Mocht de saus te dun zijn los dan een eetlepel maizena op in een klein beetje koud water en roer door de saus om de saus verder te binden.
  • Schep te pasta door de saus, serveer direct en rasp er wat Parmezaanse kaas over.

  • Variatietips: Vervang de courgette eens door verse spinazie of voeg kipfilet toe in plaats van de spekreepjes.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*