Taiwanese rundersoep

Taiwanese rundersoep

Het recept voor deze Taiwanese rundersoep is geïnspireerd op het recept uit een van mijn favoriete kookboeken namelijk; My Asian kitchen van Jennifer Joyce.

Ik ben gek op de Aziatische keuken, maar het bleef mij altijd een groot raadsel hoe de smaken in bepaalde gerechten tot stand komen. Wanneer je het boek hebt aangeschaft maak je zeker een ritje naar de toko, maar wanneer je eenmaal bepaalde ingrediënten in huis hebt flans je de verschillende recepten zo in elkaar. De recepten zijn duidelijk beschreven en inmiddels heb ik meer dan 5 gerechten uit het boek gemaakt, welke allemaal heerlijk authentiek smaakte!

Dat ik gek ben op Ramen is geen verassing meer, maar ik wilde weer een nieuwe Oosterse soep toevoegen aan mijn repertoire. De Toban Djian heb ik altijd in huis om ramen te maken. Toban Djian is gefermenteerde chilibonen pasta en geeft samen met de steranijs de karakteristieke smaak aan deze Taiwanese rundersoep.

Deze soep is behoorlijk pittig, maar als je van een beetje pittig eten houd gaat dit recept je zeker bevallen! Ik bereid dit recept overigens altijd in mijn slowcooker, maar uiteraard kan het ook in de oven of in een dikke pan op laag vuur worden gemaakt.

Taiwanese rundersoep

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

2

hours 

Heerlijk pittige en Aziatische noodlesoep welke je perfect kunt bereiden in de slowcooker!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie

  • 500 gram runderschenkel

  • 5 teentjes knoflook fijngesneden

  • 2 uien in parten

  • 4 cm verse gember geraspt of fijngesneden

  • 1 theelepel venkelzaadjes

  • 3 steranijs

  • 1 theelepel szechuanpeperkorrels

  • 2 eetlepel toban jiang

  • 1 eetlepel zwarte azijn

  • 1 eetlepel basterdsuiker

  • 4 tomaten in grove stukken

  • 125 ml lichte sojasaus

  • 125 ml Shaoxing rijstwijn

  • 250 gram eiernoedels

  • Paksoi en lenteui

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de runderschenkel rondom goed aan in de hete olie. Kneus ondertussen de peperkorrels en de venkelzaadjes in een vijzel en voeg toe aan de pan.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de noodles, paksoi en lente-ui toe. Giet er tenslotte 1 liter water bij. Bereid je het recept in de slowcooker zet hem dan 8 uur op low of 4 uur op high.
    Uiteraard kun je dit recept ook in de oven bereiden, dek dan een schaal af met aluminiumfolie en zet voor 2 uur in de oven op 170 graden. Bereid je dit recept in een pan gebruik dan een pan met dikke bodem (en bij voorkeur een sudderplaatje) en zet 1,5 tot 2 uur op laag vuur.
  • Kook aan het eind nog wat noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg de laatste minuut de paksoi toe en plaats in grote kommen. Schep de warme soep eroverheen en klaar is je Taiwanese rundersoep.

  • Geen paksoi in huis? Gebruik dan spinazie of voeg wat champignons toe aan de begin van de bereiding.

De link naar het kookboek is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je het boek via deze link koopt. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor Oosterse soepen? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*