Ricotta gehaktballen in verse tomatensaus

Spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus

Dit recept voor spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus is niet mijn eigen recept. Het is een combinatie van twee gevonden recepten.

Mandy van de Mandyandmore organiseert een maandelijkse challenge onder foodbloggers op Instagram namelijk de #Swiepswoepswap. Je geeft je op bij Mandy en deze wijst je vervolgens een andere foodblogger toe van wie je een recept maakt. Deze maand werd ik toegewezen aan Pasqualino en Pauline van de foodblog Danoi .

Danoi is Italiaans voor ons. Met hun blog geven Pasqualino en Pauline je een kijkje in hun keuken, waar de heerlijkste Italiaanse recepten worden bereid. Er staan echter zoveel lekker recepten op hun website, waardoor ik niet kon kiezen. Uiteindelijk koos ik voor het basis recept voor pasta. Het was al een hele tijd geleden sinds ik zelf pasta had gemaakt. Het leverde wel leuke taferelen op, omdat ik besloot om om 11 uur ‘s avonds nog spaghetti te maken. Welke ik vervolgens liet drogen aan kledinghangers voor het raam.

Bij deze heerlijke zelfgemaakte pasta maakte ik de gehaktballen met ricotta en oregano uit het boek Simpel van Ottolenghi. Dit is echt de lekkerste pasta met gehaktballen die ik ooit heb gegeten. Wil jij ook deze spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus maken? Bekijk dan snel het recept hieronder

Spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 60 ml olijfolie

  • 2 grote uien

  • 4 teentjes knoflook ( fijngehakt)

  • 20 gram oregano

  • 1 blik van 400 gram tomatenblokjes

  • 500 ml kippenbouillon ( of 500 ml water + bouillonblokje)

  • 500 gram rundergehakt

  • 250 gram ricotta

  • 60 gram parmezaan ( geraspt)

  • 50 gram panko ( grof paneermeel)

  • 50 gram paneermeel

  • 1 groot ei

  • 20 gram peterselie

  • zout en peper

  • Spaghetti voor 4 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm 2 eetlepels olie in een pan. Voeg de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de oregano toe en fruit 8-10 minuten aan. Doe er de tomaten, de helft van de bouillon en peper en zout bij. Laat de saus, terwijl je af en toe roert, 10-15 minuten pruttelen of halfhoog vuur tot hij is ingekookt.
  • Terwijl de saus aan ht inkomen is maak je de gehaktballen. Doe de overgebleven ui, knoflook en oregano in een grote kom met het gehakt, het broodkruim, de ricotta, parmezaan, het ei en wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar en maak er 12-14 gehaktballen van.
  • Giet 1 eetelepel olijfolie in een grote koekenpan en voeg als hij heet is gehaktballen toe. Bak de ballen rondom in 8 minuten aan en keer ze regelmatig. Bij mij paste er 8 ballen tegelijk in de pan, dus ik heb in 2 porties gebakken.
  • Laat de gehaktballen rustig in de pan met tomatensaus glijden, giet de rest van de bouillon erbij tot de gehaktballen onderstaan. Mocht je niet genoeg bouillon hebben voeg dan wat extra water toe. Zet de pan op halfhoog tot laag vuur en doe de deksel erop. Laat de ballen 30 minuten zachtjes stoven. Laat de laatste 10 minuten de deksel van de pan zodat de saus in kan dikken. Zet alvast een pan water op voor de pasta
  • Laat de saus 10 minuten staan alvorens je het serveert. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer vervolgens met de gehaktballen en heerlijke saus.

  • In het originele recept staat vers broodkruim van 3-4 sneden witbrood zonder korst, dit had ik echter niet in huis, vandaar dat ik het heb vervangen door panko en paneermeel.

De link naar het kookboek is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je het boek via deze link koopt. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.

Op zoek naar nog meer pasta recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande gerechten!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*