Recept voor aardappelgratin met truffelroom bijgerecht

Aardappelgratin met truffelroom

De feestdagen staan weer voor de deur en iedereen is massaal aan het zoeken naar recepten voor het kerstdiner. Ben jij nog op zoek naar een bijgerecht voor kerst? Maak dan eens deze aardappelgratin met truffelroom! Een gratin is echt een klassieker, maar door te toevoeging van truffel maak je er echt iets feestelijks van.

Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken met kerst, maar ik heb nooit zin om lang in de keuken te staan de avond zelf. Daarom ben ik altijd op zoek naar gerechten die ik goed voor kan bereiden. Deze aardappelgratin met truffelroom kun je heel goed van te voren maken. Je hoeft hem dan vlak voor het diner alleen nog even de oven in te schuiven.

Door de ongewijzigde maatregelen zal het kerstdiner er dit jaar ineens heel anders uitzien. Waar we normaal met ongeveer twaalf personen aan tafel zitten bij het kerstdiner mag dat dit jaar maar met zijn vijf personen. Ondanks alles ben ik vastbesloten om er evengoed een feestje van te maken en vooruit te kijken naar volgend jaar. Hopelijk kunnen we dan met zijn allen weer genieten van de horeca, het reizen en vooral met het samenzijn wat we altijd voor lief hebben genomen.

Ben je op zoek naar nog meer Kerstrecepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten!

Heb je dit recept voor aardappelgratin met truffelroom of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Aardappelgratin met truffelroom

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: BijgerechtCuisine: FusionDifficulty: Super makkelijk
Porties

6

Porties
Voorbereiden

5

minutes
Baktijd

30

minutes

Deze heerlijke aardappelgratin met truffelroom is het perfecte bijgerecht voor je (kerst)diner. Je kunt de gratin prima van te voren klaarmaken, je hoeft hem dan alleen nog 30 minuten af te bakken in de oven.

Ingrediënten

  • 1 kg voorgekookte aardappelschijfjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 150 gram geraspte belegen kaas

  • 250 ml slagroom

  • 125 ml melk

  • Enkele takjes verse tijm

  • 2 eetlepels truffeltapenade

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Schik de aardappelschijfjes in een ovenschaal.
  • Meng de slagroom met de melk, knoflook en truffeltapenade en voeg naar smaak peper en zou toe. Giet het mengsel over de aardappels.
  • Strooi de kaas over de aardappels en bak het geheel circa 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met de verse tijm.

Tips

  • In plaats van belegen kaas kun je ook ander kaas gebruiken, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas

Pin hieronder de afbeelding van de aardappelgratin met truffelroom direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor Aardappelgratin met truffelroom bijgerecht
 
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*