Recept voor aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing

Aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing

Dit recept voor aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing wil je in je repertoire opnemen geloof mij! Een super makkelijk recept voor een heerlijke aardappelsalade met spekjes.

Ik gebruik voor dit recept kleine vastkokende aardappels, maar je kunt ook prima krieltjes gebruiken. De aardappels boen ik even schoon en kook ik vervolgens met schil en al. Uiteraard kun je de aardappels ook schillen van te voren, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Zelf aardappelsalade maken is helemaal niet moeilijk, gewoon een kwestie van wat ingrediënten snijden en een dressing maken. Gebruik dit recept voor aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing als basis en varieer er rustig op los. Voeg bijvoorbeeld een wat stukjes ei toe of wat blokjes augurk

Ben je op zoek naar nog meer bijgerechten bij de barbecue? Klik dan ook eens op onderstaande recepten!

Heb je dit recept voor aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: BijgerechtCuisine: BBQDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

10

minutes

Recept voor aardappelsalade met spekjes en frisse truffeldressing, deze salade is in een handomdraai klaar en kun je makkelijk voorbereiden. Perfect bijgerecht voor bij een barbecue!

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes of vastkokende aardappelen

  • 3 stengels bleekselderij

  • 100 gram ontbijtspek

  • 3 bosuitjes

  • 10 gram verse bieslook

  • Voor de dressing
  • 100 gram mayonaise

  • 50 ml karnemelk

  • 100 gram zure room

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 2 eetlepels truffelmayonaise

  • 1 eetlepel witte wijnazijn

  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 10 minuten, ze zijn gaar als je er met je vork in kunt prikken. Laat de aardappels afkoelen en snijd in stukjes.
  • Bak ondertussen ontbijtspek uit in een koekenpan, als ze uitgebakken zijn schep je ze op een stukje keukenrol. Deze absorbeert het vet en zorg dat de spek goed knapperig wordt. Als de spek is afgekoeld kun je het fijnsnijden.
  • Snijd de bleekselderij, bosui en bieslook in dunne ringen.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje goed door elkaar.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en breng indien nodig op smaak met wat extra peper en zout.

  • Dit is een ideaal basisrecept! Je kunt hier prima mee variëren, voeg bijvoorbeeld eens wat blokjes ei of augurk toe!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*