Appelcake met amandelspijs

Appelcake met amandelspijs

Na 5 maanden stilte hier op FunkyFoodbyNiki heb ik eindelijk weer eens een nieuw recept voor jullie. Aangezien het echt tijd is voor recepten met appels deel ik vandaag deze appelcake met amandelspijs! De afgelopen vijf maanden is er een heleboel veranderd hier in dit huishouden. Een heleboel mooie dingen, maar ook een hoop verdriet. We hebben helaas onze lieve hond Layla in moeten laten slapen, ze bleek botkanker te hebben. Onze lieve “puppy” was nog maar 6,5 jaar oud. Daarnaast was het heel druk op mijn werk en was ik ook nog eens zwanger. Ik had weinig energie en zin over om te bloggen en heb dus even een break genomen.

In september zijn wij papa en mama geworden van onze prachtige dochter Fien. De eerste weken is het even zoeken naar een ritme samen, maar het is alsof het nooit anders geweest dan wij drieën. Echt alle clichés zijn waar! Terwijl ik deze blog uitwerk ligt Fien heerlijk op mijn arm te slapen.

Afgelopen week had ik het met mijn moeder over dit recepten met appels en kwam ik erachter dat ik het recept voor deze appelcake met amandelspijs nooit online heb gezet. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Bij ons huis, waar wij sinds vorig jaar oktober wonen, staan twaalf appelbomen. Dit jaar was dus de eerste oogst, het is echt niet normaal hoeveel appels wij hier hebben. Ik gaf aan iedereen die op kraamvisite kwam een tas vol appels en (stoofperen) mee. Zelf maak ik minstens één keer per week een recept met appels en ben ik continue op zoek naar nieuwe appelrecepten. De combinatie van appel en amandelspijs vind ik echt heerlijk en gebruikte ik ook al eens in dit recept. Zelf ben ik gek op smeuïge cake en na wat experimenteren ontstond ook deze appelcake met amandelspijs.

Ben je op zoek naar recepten met appel? Klik dan eens op bovenstaande suggesties!

Appelcake met amandelspijs

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Medium
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

50

minutes

Het is herfst, dat betekend tijd voor recepten met appel, zoals deze smeuige cake met appel en amandelspijs

Ingrediënten

  • 4 appels

  • 50 gram kristalsuiker

  • 1 eetlepel kaneel

  • 2 eetlepels citroensap

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 3 eieren

  • 125 gram kristal suiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • 200 ml crème fraîche

  • 200 gram bloem

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • 150 gram amandelspijs

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 190 graden Celsius. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in partjes van ongeveer 1 centimeter dik. Doe de appelpartjes in een kom en voeg de 50 gram suiker, de vanillesuiker, citroensap en kaneel toe. Roer goed door elkaar en zet apart.
  • Klop de eieren met de suiker in ongeveer 5 minuten tot een dik en bleek mengsel. Gebruik hiervoor een handmixer of een standmixer. Voeg na 5 minuten het vanille-extract toe en klop nog 2 minuten verder.
  • Spatel de crème fraîche door het eimengsel, probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Zeef de bloem en bakpoeder boven een aparte kom. Voeg eerst de helft van de bloem en bakpoeder aan het eimengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg vervolgens de andere helft toe en blijf luchtig doorroeren tot er geen stukjes bloem meer zichtbaar zijn.
  • Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier. Schep hier de helft van het beslag in. Verdeel vervolgens de helft van de appelpartjes over het beslag en verdeel tenslotte de amandelspijs over de appels. Schep de andere helft van het beslag over de appels. Druk de laatste helft van de appelpartjes in het beslag. Bak de cake 45-55 minuten in de voorverwarmde oven .Check met een caketester of satéprikker of de cake gaar is. Laat afkoelen en besprenkel met poedersuiker.

Tips

  • Vervang de appels eens door peer!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

One Comment

  1. I got what you intend,saved to fav, very nice site. Sharona Lorin Urania

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*