Vorige week ben ik weer lekker de keuken ingedoken om te bakken. Deze keer maakte ik appelkruimelrepen met gezouten karamelsaus. Een heerlijke shortbread bodem met daarop een laag appels, afgetopt met een heerlijke kruimellaag en een drizzle van gezouten karamelsaus. Geloof me ze smaken net zo goed als het klinkt!
Als je me volgt op Social media dan weet je misschien wel dat ik een grote tuin heb met maar liefst 7 grote appelbomen. De bomen hingen in tegenstelling tot vorig jaar vol met appels. Dagelijks schil ik appels, maak ik appelmoes voor Fien of een appeltaart voor mijn collega’s. Ik heb inmiddels aardig wat appelrecepten op mijn blog staan zoals deze Appelcake met amandelspijs, De lekkerste appelbeignets of Appeltaartjes met amandelspijs. Maar wanneer je zoveel appels hebt heb je natuurlijk nooit genoeg appelrecepten en na een beetje knoeien in de keuken ontstonden deze appelkruimelrepen.
Het recept voor de gezouten karamelsaus vind je hier! Maak meteen een hele batch, want als je de karamelsaus eenmaal in huis hebt schenk je deze niet alleen over de appelrepen. Geen zin om karamelsaus te maken? Dan kun je deze ook kant en klaar kopen of de appelkruimelrepen zonder de gezouten karamelsaus maken.
Dit recept voor appelkruimelrepen is mijn nieuwe favoriete appelrecept. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden dus laat vooral een berichtje achter in de comments of deel je creatie op Socials met de #funkyfoodbyniki.