Appeltaartjes met spijs

Appeltaartjes met amandelspijs

Met oud en nieuw heb ik heerlijke appelbeignets gebakken. Ik had hier nog goudreinetten en amandelspijs van over en bedacht daarmee dit recept voor appeltaartjes met amandelspijs.

Bart is gek op appeltaart, maar stiekem vind ik appeltaart maken helemaal niet zo leuk. Ik loop altijd te klungelen met het deeg, en de mooie ruitjes maken bovenop het deeg vind ik ook altijd maar een gedoe. Bij deze kleine appeltaartjes hoeft dat allemaal niet, dus Bart blij en ik blij.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n gebak eter, al vind ik het meeste gebak wel leuk om te maken. Voor een goed cheesecake kun je me trouwens wel echt wakker maken!

Voor het maken van tartelettes ( kleine taartjes) maak ik gebruik van bakringen met een doorsnede van 8 cm. Mocht je geen bakringen hebben, dan kun je er natuurlijk ook gewoon een grotere taart van maken in plaats van deze kleine Appeltaartjes met amandelspijs Verleng in dat geval de baktijd met 10-15 minuten.

Appeltaartjes met amandelspijs

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram bloem

  • 2 theelepel bakpoeder

  • 200 gram suiker

  • 225 gram roomboter, op kamertemperatuur

  • 250 gram kant en klare amandelspijs

  • 3 appels

  • 1 los geklopt ei

  • zakje vanillesuiker

  • 1 eetlepel kaneel

  • snufje zout

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de roomboter, 150 gram suiker, de helft van het los geklopte ei en het snufje zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in folie en laat het een uurtje rusten in de koelkast, op die manier kun je het straks veel makkelijker uitrollen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine blokjes. Meng de appels met kaneel, vanillesuiker en de resterende 50 gram suiker.
  • Meng de amandelspijs met de andere helft van het ei en zet apart.
  • Rol het deeg, op een bebloemd aanrecht, uit tot een plak van ongeveer een 1/2 cm dik. Gebruik een uitsteker, schaaltje, glas of iets anders ronds welke ongeveer 1 a 2 cm groter is dan je bakring. Steek 12 rondjes uit. Ik heb maar 6 bakringen, dus ik maakte eerst de eerste 6, vervolgens maakte ik weer een bal van het deeg wat ik in de koelkast liet rusten en tenslotte rolde ik dat weer uit voor de overige 6 taartjes.
  • Zet de bakringen op een bakplaat welke bekleed is met bakpapier. Leg het deeg in de taartvorm en duw de bodem en randjes voorzichtig iets aan. Snijd de bovenrand af met een mes, zodat er geen deeg over de rand van de bakvorm zit. Verdeel een flinke theelepels spijs over de bodem van de taartjes en voeg vervolgens ongeveer 2 eetlepels van de appel mix toe. Druk de appels aan en bak de taartjes voor 20-25 minuten goudbruin in de oven

  • Je kunt eventueel ook een scheutje Licor43 toevoegen yummm!

Gek op taarten, koekjes en cakes? Kijk dan ook eens naar:

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*