Zelf atjar maken is super makkelijk! Daarom deel ik vandaag mijn recept voor atjar/ komkommers in zuur. Atjar ketimoen betekent letterlijk komkommers met zuur. Laat dit nou net mijn favoriete bijgerecht uit de Indische keuken te zijn.
Iedereen kent atjar tjampoer, de atjar die je onderin de bak babi pangang van de afhaalchinees vindt. Persoonlijk vind ik deze atjar veel minder lekker dan de atjar ketimoen. Zoals je misschien wel weet ben ik gek op pittig eten. Bij diverse pittige gerechten serveer ik regelmatig deze zeflgemaakte atjar. Heerlijk om je mond een beetje de blussen wanneer je weer eens een te heet pepertje doorbijt haha!
Vaak koop ik teveel komkommers en wanneer ik aan het einde van de week kijk wat ik nog in mijn koelkast heb, kom ik er weer een tegen. Vaak maak ik dan een pot atjar/ komkommers in zuur. Je kunt deze zure komkommer meteen serveren, maar je kunt ze ook prima bewaren in een afgesloten (weck)pot in de koelkast.
Ik heb de atjar deze keer gemaakt met komkommer, wortel en rode peper, maar maak deze atjar vooral met wat je nog in huis heb en varieer en lekker op los.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
