Zuurgoed, komkommers in zuur

Atjar/ komkommers in zuur

Zelf atjar maken is super makkelijk! Daarom deel ik vandaag mijn recept voor atjar/ komkommers in zuur. Atjar ketimoen betekent letterlijk komkommers met zuur. Laat dit nou net mijn favoriete bijgerecht uit de Indische keuken te zijn.

Iedereen kent atjar tjampoer, de atjar die je onderin de bak babi pangang van de afhaalchinees vindt. Persoonlijk vind ik deze atjar veel minder lekker dan de atjar ketimoen. Zoals je misschien wel weet ben ik gek op pittig eten. Bij diverse pittige gerechten serveer ik regelmatig deze zeflgemaakte atjar. Heerlijk om je mond een beetje de blussen wanneer je weer eens een te heet pepertje doorbijt haha!

Vaak koop ik teveel komkommers en wanneer ik aan het einde van de week kijk wat ik nog in mijn koelkast heb, kom ik er weer een tegen. Vaak maak ik dan een pot atjar/ komkommers in zuur. Je kunt deze zure komkommer meteen serveren, maar je kunt ze ook prima bewaren in een afgesloten (weck)pot in de koelkast.

Ik heb de atjar deze keer gemaakt met komkommer, wortel en rode peper, maar maak deze atjar vooral met wat je nog in huis heb en varieer en lekker op los.

Atjar/ komkommers in zuur

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: BijgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Atjar maken is super makkelijk. Deze zoetzure komkommer zijn een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.

Ingrediënten

  • 1 komkommer gehalveerd en in plakjes gesneden

  • 150 gram wortel julienne

  • 1 rode peper in dunne ringen gesneden

  • 500 ml azijn

  • 125 gram suiker

Bereidingswijze

  • Schenk de zijn in een pan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en verwarm totdat de suiker is gemolten. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een half uurtje afkoelen.
  • Doe de komkommers met de wortel en de gesneden peper in een schone pot. Giet het azijnsuiker mengsel over de komkommer, wortel en pepers en laat het mengsel helemaal afkoelen.
  • Je kunt de atjar meteen serveren of afgesloten in de koelkast bewaren. Zelf vind ik de atjar het lekkerst als je hem de dag van te voren maakt.

  • In deze atjar kun je allerlei groenten verwerken, van komkommer tot sperziebonen varieer met wat je in huis hebt.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*