Aziatische salade met zalm

Aziatische salade met zalm

Onlangs maakte in deze Aziatische salade met zalm bij een barbecue en niet veel later maakte ik hem opnieuw, zodat ik hem met jullie kon delen op mijn blog. Salades vind ik heerlijk, ik eet ze regelmatig als diner of als lunch. Deze salade kun je ook prima van te voren maken en zoals ik meenemen naar je werk!

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik groot fan ben van de Aziatische keuken. Heerlijke uitgebalanceerde smaken en frisse salades. Standaard heb ik altijd vissaus en limoenen in huis om de lekkerste dressings te maken. Ik rommel maar wat aan en soms komen daar heerlijke combinaties uit, zoals deze Aziatische salade met zalm!

Met enige regelmaat krijg ik van mensen te horen dat ze bepaalde recepten niet maken, omdat er bijvoorbeeld 1 ingrediënt in het recept staat welke ze niet in huis hebben of niet lusten. Mijn tip? Zie een recept als een uitgangspunt en geef er je eigen draai aan. Lust je bijvoorbeeld geen zalm? Maak deze salade dan eens met kipfilet, of maak hem vegetarisch en voeg wat meer groente toe!

Aziatische salade met zalm

0 from 0 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes

Dit recept is een hoofdgerecht voor 2 personen of bijgerecht voor 4.

Ingrediënten

  • Zalmfilet met huid van circa 200 gram

  • 1/2 komkommer

  • 4 bosuien

  • 1 zoete witte ui

  • 1 grote wortel

  • Handje vol korianderblaadjes

  • Handje vol muntblaadjes

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel vissaus

  • Sap van 1 limoen

  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

  • 1 rode peper

  • Grof zeezout

Bereidingswijze

  • Bestrooi de zalmfilet met peper en zout en bak in 10 minuten op de huid gaar met de deksel op de pan. Laat de zalm afkoelen op een bord of snijplank
  • Snijd de ui en bosui in dunne ringen, rasp de wortel met een grove rasp en snijd de komkommer in reepjes. Scheur de blaadjes koriander en munt wat fijner en doe alles in een schaal.
  • Doe 2 teentjes knoflook in de vijzel met de rode peper en wat grof zeezout. Vijzel het tot een pasta en voeg vervolgens de vissaus, suiker en limoensap toe. Roer alles door elkaar tot een dressing voor de salade
  • Verwijder de huid van de zalm en trek met 2 vorken de afgekoelde zalm uit elkaar. Voeg toe aan de salade en meng de dressing erdoor. Doe dit het liefst een uur voor serveren zodat alle smaken lekker in kunnen trekken.

  • Geen zin in zalm? Maak deze salade dan met pulled chicken!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Meer zomerse inspiratie nodig?

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*