Bananenpannenkoekjes met frambozen

Bananenpannenkoekjes met frambozen

Vandaag een keer geen hartig recept, of recept voor het diner, maar mijn favoriete ontbijtrecept; Bananenpannenkoekjes met frambozen.

Oke,voordat we verdergaan moet ik iets bekennen: Ik ben iemand die geen bananen meer eet als er een bruin plekje op zit. Ik vind mijn bananen het lekkerst als ze geel zijn met zelfs een vleugje groen. Een rijpe banaan zul je mij nooit zo uit de fruitschaal zien eten.

Bananen met een bruin plekje blijven bij mij namelijk gewoon op de schaal liggen tot ze lekker bruin zijn. Bruine bananen zijn namelijk heel erg zoet en dus perfect voor allerlei baksels.

Ik bak met enige regelmaat banenbrood en onlangs ook muffins met banaan en fudge. Op mijn vrije dagen, of op zondag na een te gezellig weekend ontbijt ik heel graag met deze bananenpannenkoekjes met frambozen, want hoe zondig ze er ook uitzien, ze zijn hartstikke gezond! Stapel ze lekker op met een schep van je favoriete yoghurt en fruit en je hebt een perfect begin van de dag.

Heb je geen staafmixer? Geen probleem, prak dan de rijpe bananen met een vork goed fijn alvorens je de andere ingrediënten toevoegt.

Nog meer ontbijt of brunchrecepten bekijken?

Bananenpannenkoekjes met frambozen

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Dit recept is voor 6 kleine pannenkoekjes, vermenigvuldig de ingrediënten als je er meer wilt maken!

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan

  • 1 ei

  • 1 eetlepel amandelmeel

  • 1 eetlepel havermout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Handjevol verse frambozen

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt

  • Eventueel wat kaneelsuiker om te garneren

Bereidingswijze

  • Alle ingrediënten in een kom doen met de staafmixer fijnmalen.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een theelepel kokosolie of boter toe.
  • Schep per pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan. Draai om met behulp van een pannenlikker, deze kun je heel makkelijk onder de pannenkoekjes steken en ze omdraaien.
  • Garneer de pannenkoekjes met vers fruit en yoghurt.

  • Voeg wat kaneel toe aan je beslag en bak wat stukjes appel mee voor heerlijke appelpannenkoekjes!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*