Basis recept voor de lekkerste en smeuïgste brownies

Basisrecept brownie

Brownies zijn echt heel erg makkelijk om te maken. Wil jij ook dat je brownie recept altijd lukt? Gebruik dan mijn basisrecept voor de lekkerste brownie, wedden dat je nooit meer mislukte brownies hebt? Brownies horen smeuïg te zijn van binnen, anders is het gewoon chocolade cake.

Het allerbelangrijkste bij het maken van brownie of cake in het algemeen is dat je na het toevoegen van de bloem niet teveel moet mengen of mixen. Dan gaan de gluten in de bloem zich namelijk vormen en krijg je een taaie cake of in dit geval droge brownies.

Dit recept gebruik ik altijd als basis voor al mijn soorten brownies, als je dit recept eenmaal onder de knie hebt kun je namelijk eindeloos variëren. Wat dacht je van brownies met frambozen, brownies met oreo of brownies met walnoten? Allemaal te maken met dit makkelijke brownie recept.

Heb je deze brownies onder de knie en ben je op zoek naar wat meer uitdaging op bakgebied? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten!

Heb je dit recept basisrecept voor brownies of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je die deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Basisrecept voor de lekkerste brownies

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Makkelijk
Porties

12

flinke brownies
Voorbereiden

15

minutes
Baktijd

30

minutes

Met brownies kun je eindeloos variëren, maar daarvoor moet je wel een goed basisrecept hebben! Dit is mijn basisrecept voor de allerlekkerste en smeuïgste brownies. Brownies horen namelijk een beetje chewey te zijn.

Ingrediënten

  • 175 gram ongezouten boter

  • 75 gram pure chocolade

  • 400 gram kristal suiker

  • 3 grote eieren, op kamertemperatuur

  • 2 theelepels vanille extract

  • 85 gram cacaopoeder

  • 125 gram tarweboem

  • 1 theelepel zout

  • 100 gram chocolade chips

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Verwarm de boter met 50 gram van de chocolade in de magnetron. Kies voor 30 seconden, roer door en dan weer 30 seconden totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  • Voeg de suiker toe en roer het geheel met een garde goed door. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de vanille toe en blijf kloppen met de garde tot je een licht bruin mengsel hebt.
  • Zeef de cacaopoeder en de bloem boven het boter-suikermengsel. Spatel dit er samen met het zout, de resterende 25 gram fijngehakte chocolade de chocolade chips doorheen. Let er vooral op dat je niet te lang mixt, dit zorgt voor taaie brownies!
  • Bak de brownies voor 30 minuten in de oven. Controleer na 30 minuten of de brownies goed zijn. Laat de brownies vervolgens helemaal afkoelen voordat je ze aansnijd.

  • Voeg eens wat gehakte noten of blokjes fudge toe aan het beslag!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

9 Comments

  1. Lijkt me lekker om eens te proberen! Mijn brownies mislukken helaas altijd. Ik gok dat het met de ovenstand te maken heeft. Bak jij de brownies op hetelucht of onder- en bovenwarmte? En hoe lang moeten de brownies afkoelen voordat je ze kunt snijden?

     
    • funkyfoodbyniki

      Hoi Larissa, ik bak op boven en onder warmte. Wanneer je met hetelucht bakt moet je de oventemperatuur met 20 graden verlagen. Ik laat de brownies zeker 2 uur afkoelen. Vaak bak ik ze ‘s avonds en snijd ik ze pas in de ochtend. Wat is de reden dat je browser mislukken? Zijn ze te droog, te taai of juist nog te nat?

       
  2. Fantastisch goed recept en lekker ook. De baktijd heb ik met 10 minuten verlengt. Ze zijn na het afkoelen noch heerlijk zacht. Bedankt voor dit recept!

     
  3. Dank je voor het heerlijke Brownie recept voor iedereen zeker een aanrader.

     
    • funkyfoodbyniki

      Heel graag gedaan en Wat leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten.

       
  4. Yvonne Driessen

    Hallo,
    In het recept staat 100 gram chocolade.
    50 gram moet gesmolten worden met de boter, 25 gram fijnhakken voor in het beslag en de resterende 25 gram hoe moet die verwerkt worden?

     
    • funkyfoodbyniki

      Hoi Yvonne, Hartelijk bedankt voor je berichtje! Het moet in totaal 75 gram chocolade zijn, ik heb het meteen aangepast. Uiteraard kun je die overige 25 gram ook gewoon fijnhakken en erdoorheen roeren.

       
    • Ik vind ze vreselijk zoet …slecht zijn ze niet ..maar veel te zoet

       

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*