bladerdeegstengels met rode pesto en ham

Bladerdeegstengels met rode pesto en ham

Bladerdeeg, wie is er niet gek op? En zeg nou eerlijk, kun je ooit genoeg inspiratie hebben voor bladerdeeghapjes? Nou ik in ieder geval niet. Daarom deel ik dit recept voor bladerdeegstengels met rode pesto en ham.

Vorige maand vierde mijn oma haar verjaardag en vroeg ze of ik wat hapjes mee wilde nemen voor bij de soep. Dat werden dus bladerdeeghapjes. Naast de standaard mini saucijzenbroodjes en knakworstjes in bladerdeeg, maakte ik ook deze bladerdeegstengels met restjes uit de koelkast.

Je kun eindeloos variëren met bladerdeeg, maar mijn favoriete bladerdeeghapjes bevatten in ieder geval bijna allemaal kaas! Ik ben gek op kaasstengels! Ben jij ook gek op kaasstengels? Maak dan deze bladerdeegstengels met rode pesto en ham.

Wil je weten hoe je bladerdeeghapjes moet bewaren?

Uiteraard zijn de bladerdeegstengels het lekkerst als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook prima een dag of vier bewaren. Bewaar bladerdeeghapjes in een afgesloten bak of zak in de koelkast. Bladerdeeg wordt snel zacht als je het bewaard. Verwarm de gekoelde hapjes daarom een minuut of 5 in een oven van 210 graden Celsius. De bladerdeegstengels zijn dan weer heerlijk knapperig.

Ben je op zoek naar nog meer borrelhapjes inspiratie?
  • Klik hier voor stap voor stap uitleg om een fantastische borrelplank te maken
  • Wil je je gasten verrassen met een huisgemaakte loempia met een twist? Klik dan hier voor het recept voor heerlijke shoarma loempia’s
  • Zin in een klassieker? Klik hier voor het recept voor de lekkerste gevulde eieren met truffel en bacon!

Bladerdeegstengels met rode pesto & ham

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: BorrelhapjesCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Servings

20

stengels
Voorbereiden

5

minutes
Baktijd

15

minutes

Bladerdeeg, wie is er niet gek op? Daarom deel ik dit recept voor bladerdeegstengels met rode pesto en ham. Een perfect borrelhapje voor een verjaardag of gewoon een spontane borrel!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Rol de rollen bladerdeeg uit en leg 1 van de rollen uitgerold op een bakplaat.
  • Besmeer de rol bladerdeeg op de bakplaat met de rode pesto. Verdeel de plakken ham over de rode pesto en strooi hier vervolgens driekwart van de geraspte kaas overheen.
  • Leg de andere rol bladerdeeg eroverheen. Snijd met een scherp mes of goede pizzasnijder repen van ongeveer 2 centimeter van het bladerdeeg.
  • Houd de uiteinden van een reep bladerdeeg vast en draai zodat er een twister ontstaat. Leg de twisters iets uit elkaar op een bakplaat en bestrijk eventueel met wat losgeklopt ei. Strooi tenslotte de overgebleven kaas over de stengels en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.

  • Met de vulling van deze stengels kun je eindeloos variëren, uiteraard kun je ook groene pesto gebruiken of alleen kaas. Of ga je toch voor een zoete variant met suiker en kaneel?

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor bladerdeegstengels met rode pesto en ham

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*