Recept voor bloemkool ovenschotel met gehakt

Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ik ben gek op ovenschotels, het is voor mij echt comfortfood. Vroeger stonden de maggi ovenschotels bij ons regelmatig op tafel en de bloemkool ovenschotel met gehakt was echt een favoriet.

Maar voor het maken van een bloemkool ovenschotel heb je helemaal geen pakjes of zakjes nodig, dit kan makkelijk zonder. Dus vandaar dat ik jullie vandaag mijn recept deel voor bloemkool ovenschotel met gehakt, kerrie, spekjes en krieltjes. De ovenschotel kun je heel goed van te voren maken waardoor dit een ideale maaltijd is voor doordeweeks uit werk! Of als je de hele dag thuis probeert te werken, de kinderen moet lesgeven en ook nog iets te eten op tafel moet toveren.

Dit is een redelijk gezond gerecht, mocht je de ovenschotel echter nog gezonder willen maken dan kun je de creme fraîche en kookroom vervangen door de light variant. Ook de spekreepjes kun je vervangen door magere kalkoenreepjes. Hierdoor maak je een lichtere variant van deze bloemkoolschotel.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor makkelijke recepten voor het avondeten? Klik dan eens op onderstaande recepten voor nog meer ideeën:

Heb je dit recept voor bloemkool ovenschotel met gehakt of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Bloemkool ovenschotel met gehakt

5 from 1 vote
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: HoofdgerechtCuisine: HollandsDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Borden
Voorbereiden

20

minutes
Oventijd

35

minutes

Een heerlijke bloemkool ovenschotel met gehakt, spekjes, krieltjes en kerrie. Je kunt de ovenschotel prima van te voren maken waardoor je hem op een doordeweekse avond zo snel en makkelijk op tafel zet. Dus maak nu deze heerlijke ovenschotel zonder pakjes en zakjes!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Breng in een ruime pan de bloemkoolroosjes met water aan de kook en laat 5 minuten koken.
  • Bak ondertussen in een pan het gehakt rul en voeg de spekjes toe. Bak het gehakt en de spekjes in 5 minuten bruin en bak dan de krieltjes even mee.
  • Maak het roommengsel door de kookroom te mengen met de crème fraîche, het ei en de kruiden en roer goed door met een vork of garde.
  • Giet de bloemkool af en schep door het gehakt met de krieltjes en spekjes en schep in een ovenschaal. Giet het roommengsel over de krieltjes en strooi tenslotte de kaas erover. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin.

Tips

  • Je kunt deze ovenschotel gemakkelijk van te voren klaarmaken. Je kunt de ovenschotel zonder af te bakken in de koelkast bewaren en vlak voor het serveren afbakken, of je bakt de ovenschotel ook alvast. De volgende dag hoef je de ovenschotel dan alleen nog 10 minuten op te warmen in de oven.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor bloemkool ovenschotel met gehakt
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*