Pumpkin spice blondies

Blondies met pompoen & koekkruiden

Het is weer herfst, dat betekent dat overal waar je kijkt je recepten ziet met pompoen. Eerst was ik van plan mijn recept voor pompoensoep met jullie te delen, maar nadat ik op één dag vijf recepten was tegen gekomen op mijn Instagramfeed besloot ik mijn pompoen voor iets anders te gebruiken. En zo ontstonden deze blondies met pompoen & koekkruiden

In Amerika is pumkin pie, oftewel pompoentaart een traditioneel recept voor Halloween. Het is een zoete taart met een vulling van pompoenpuree en pumpkin spicemix, oftewel pompoenkruiden. De pumpkin spicemix heeft wat weg van onze speculaaskruiden, maar bevat echter veel minder ingrediënten.

Pumpkin spice

Pumkin spice bestaat vaak uit een mix van kaneel, piment, nootmuskaat, kruidnagel en gember. Het zorgt voor het instant herfstgevoel. In Nederland kom je de pumpkin spice ook steeds vaker tegen, neem bijvoorbeeld de seizoensfavoriet bij starbucks een pumpkin spice latte. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van koekkruiden in plaats van pumkin spice. Maar vervang deze gerust door je eigen pumkin spicemix.

Heb je na het zien van deze Blondies met pompoen & koekkruiden nog meer zin om te bakken? Maak dan ook eens deze heerlijke Salted Caramel Cookies met chocolade. Ben je op zoek naar de warme herfstsmaken? Maak dan eens deze Snickerdoodle tulband met gezouten karamelsaus of deze Churros cake.

Blondies met pompoen & koekkruiden

5 from 3 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: ZoetigheidCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Servings

9

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Recept voor blondies met pompoen & koekkruiden. In Amerika worden er in de herfst heel veel recepten gemaakt met pumpkin spice. Dit s mijn variant van Pumkin spice blondies.

IngrediËnten

  • Blondies
  • 175 gram bloem

  • 100 gram suiker

  • 100 gram gesmolten boter

  • 250 gram pompoenpuree

  • 1 groot ei

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 eetlepel koekkruiden

  • Voor de roomkaaslaag
  • 200 gram roomkaas

  • 75 gram poedersuiker

  • 1 theelepel koekkruiden

Bereidingswijze

  • Voor de pompoenpuree kook je blokjes pompoen in 10 minuten gaar. Vervolgens pureer je ze met de staafmixer of stampotstamper. Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
  • Roer vervolgens in een kom met een spatel of handmixer alle ingrediënten voor de blondies door elkaar. Bekleed een vierkante ovenschaal (20 x 20 cm) met bakpapier. De makkelijkste manier is om een prop bakpapier nat de maken en vervolgens uit te vouwen. Op deze manier wordt het bakpapier heel soepel.
  • Schenk het beslag in de met bakpapier beklede ovenschaal. Bak de blondies in 15-20 minuten gaar. Dit kun je testen door met een prikker in het beslag te prikken, komt de prikker er schoon uit? Dan zijn de blondies gaar. Laat de blondies afkoelen en snij in 9 stukken.
  • Meng voor de roomkaaslaag de roomkaas met een handmixer of een garde met de poedersuiker en koekkruiden. Verdeel de roomkaas met een spuitzakje of lepel over de afgekoelde blondies.

  • Je kunt in de frosting ook de koekkruiden weglaten, voeg dan een zakje vanillesuiker en een theelepel vanillearoma toe.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept Blondies met pompoen & koekkruiden
KokenKoken

3 Comments

  1. Só good these! 😃👍

  2. Welke roomkaas werdt hier gebruikt?
    Ik heb nl alleen monchou in huis. Is dat ook lekker?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*