Broodje ei met Chipotle-tomatensalsa

Broodje ei met Chipotle-tomatensalsa

Doordeweeks ontbijt ik eigenlijk altijd met yoghurt of crackers, maar in het weekend probeer ik toch altijd iets uitgebreider te ontbijten.

Normaal gesproken at ik elke zondag een croissant met oude kaas, heerlijk, alleen niet zo gezond. Dus als Bart lekker een croissantje eet wil ik graag iets eten wat dat croissantje kan evenaren. Zo ontstond dit broodje met ei chipotle-tomatensalsa en avocado.

Ik ben gek op de Mexicaanse keuken en was dan ook erg verrast toen ik een tijdje geleden in de AH kwam en zag dat het assortiment van La Morena was uitgebreid. Meteen wat ingeslagen, waaronder het kleine blikje chipotlepepers. Deze chipotlepepers zorgen echt voor het Mexicaanse tintje aan dit ontbijt/lunch of brunch gerechtje.

Tip: Gebruik oud brood, bij voorkeur een Turks broodje of haal een ongesneden brood bij de bakker en snij er dikke plakken van.

Onderstaand recept is voor 1 broodje, vermenigvuldig het recept gewoon als je er meerdere wil maken.

Broodje ei met Chipotle-Tomatensalsa

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

5

minutes


Ingrediënten

  • 1 Snee brood

  • 2 Tomaten

  • 1 Chipotlepeper in adobosaus

  • 1 Teentje knoflook

  • Snufje grof zeezout

  • 1/2 Avocado

  • Handjevol verse koriander

  • Chilivlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd 2 tomaten in kleine blokjes. Doe de tomatenblokjes in de vijzel met een teentje knoflook, chipotlepeper en een teentje knoflook. Vijzel tot een chunky pasta en smeer uit over een dikke snee brood. Rooster het broodje met de tomatensalsa 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bak ondertussen een eitje in een koekenpan. Haal het geroosterde broodje uit de oven, leg het eitje erop en garneer met verse koriander, plakjes avocado en wat chilivlokken.
  • Een perfect ontbijtje of heerlijke brunch!

Notes

  • Geen zin in brood? Snijd dan wat meer tomaten en bak de salsa in een kleine koekepan. Maak kuiltjes tussen de tomaten en laat daar de eieren in garen.

Ik bestel regelmatig gedroogde pepers, als topping op dit broodje ei met chipotle-tomatensalsa heb ik versnipperde Ancho peper gebruikt, welke je gewoon in een potje kan kopen.

Op zoek naar meer inspiratie?

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*