Doordeweeks ontbijt ik eigenlijk altijd met yoghurt of crackers, maar in het weekend probeer ik toch altijd iets uitgebreider te ontbijten.
Normaal gesproken at ik elke zondag een croissant met oude kaas, heerlijk, alleen niet zo gezond. Dus als Bart lekker een croissantje eet wil ik graag iets eten wat dat croissantje kan evenaren. Zo ontstond dit broodje met ei chipotle-tomatensalsa en avocado.
Ik ben gek op de Mexicaanse keuken en was dan ook erg verrast toen ik een tijdje geleden in de AH kwam en zag dat het assortiment van La Morena was uitgebreid. Meteen wat ingeslagen, waaronder het kleine blikje chipotlepepers. Deze chipotlepepers zorgen echt voor het Mexicaanse tintje aan dit ontbijt/lunch of brunch gerechtje.
Tip: Gebruik oud brood, bij voorkeur een Turks broodje of haal een ongesneden brood bij de bakker en snij er dikke plakken van.
Onderstaand recept is voor 1 broodje, vermenigvuldig het recept gewoon als je er meerdere wil maken.
Ik bestel regelmatig gedroogde pepers, als topping op dit broodje ei met chipotle-tomatensalsa heb ik versnipperde Ancho peper gebruikt, welke je gewoon in een potje kan kopen.
Op zoek naar meer inspiratie?