Dit broodje pikante kip is echt een favoriet hier in de familie. Toen ik jonger was, ik denk een jaar of 10, werkte mijn moeder in een boekwinkel in de stad. Vlak naast die boekenwinkel zat een lunchroom, een beetje vergelijkbaar met wat we nu kennen als Delifrance. Ze verkochten er allerlei belegde broodjes, croissants en uienkruiers. Maar het enige wat wij daar kwamen doen was een broodje pikante kip eten en een glas verse jus d’orange drinken.
De eigenaar was altijd bezig om grote emmers met kipfilet te marineren en ijsbergsla super fijn te snijden. We waren namelijk niet de enige die hier speciaal voor dit broodje kwamen. Toen ik een jaar of 18 was hebben de eigenaren de zaak verkocht en blijkbaar hun geheime recept meegenomen, want bij de nieuwe eigenaar leek het broodje kip pikant totaal niet op onze favoriet.
Dus ging ik thuis aan de slag om dit broodje na te maken en volgens mijn vrienden en familie ben ik daar aardig in geslaagd. Dit recept is super makkelijk te maken, maar ik heb nog nooit iemand gehoord dit het niet lekker vindt.
Ik gebruik de kip pikant kruiden van Verstegen om de kip in te marineren. Wij houden van pittig en gebruiken dan ook best veel van de kipkruiden. Hou je van iets minder pittig? Gebruik dan de helft van de kruiden. Als saus gebruik ik de Duyvis cocktail dipsaus.
Heb je dit recept geprobeerd? Dan hoor ik graag wat je ervaring was!
Op zoek naar nog meer inspiratie?