Broodje pittige kip

Broodje pikante kip

Dit broodje pikante kip is echt een favoriet hier in de familie. Toen ik jonger was, ik denk een jaar of 10, werkte mijn moeder in een boekwinkel in de stad. Vlak naast die boekenwinkel zat een lunchroom, een beetje vergelijkbaar met wat we nu kennen als Delifrance. Ze verkochten er allerlei belegde broodjes, croissants en uienkruiers. Maar het enige wat wij daar kwamen doen was een broodje pikante kip eten en een glas verse jus d’orange drinken.

De eigenaar was altijd bezig om grote emmers met kipfilet te marineren en ijsbergsla super fijn te snijden. We waren namelijk niet de enige die hier speciaal voor dit broodje kwamen. Toen ik een jaar of 18 was hebben de eigenaren de zaak verkocht en blijkbaar hun geheime recept meegenomen, want bij de nieuwe eigenaar leek het broodje kip pikant totaal niet op onze favoriet.

Dus ging ik thuis aan de slag om dit broodje na te maken en volgens mijn vrienden en familie ben ik daar aardig in geslaagd. Dit recept is super makkelijk te maken, maar ik heb nog nooit iemand gehoord dit het niet lekker vindt.

Ik gebruik de kip pikant kruiden van Verstegen om de kip in te marineren. Wij houden van pittig en gebruiken dan ook best veel van de kipkruiden. Hou je van iets minder pittig? Gebruik dan de helft van de kruiden. Als saus gebruik ik de Duyvis cocktail dipsaus.

Broodje pikante kip

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet

  • 1 komkommer

  • 1 krop ijsbergsla

  • 8-10 eetlepels Verstegen mix voor kip pikant

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 3 zakjes Duyvis dipsaus cocktail

  • 8 eetlepels mayonaise

  • 2 eetlepels water

  • 2 stokbroden of ciabatta’s

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes of smalle reepjes. Doe de kipfilet in een kom en bestrooi met de kipkruiden en de olie. Roer goed door en laat dit minimaal 10 minuten marineren.
  • Snijd de ijsbergsla zo fijn mogelijk. Was de komkommer en snij ook deze in dunne plakjes.
  • Meng voor de saus de mayonaise met de zakjes cocktailsaus en voeg ook de eetlepels water toe.
  • Verwarm een pan op het vuur en bak hierin de kipblokjes in 10 minuten gaar. Begin daarna met het samenstellen van je broodje, besmeer je broodje met de saus, vervolgens ijsbergsla, kip, komkommer en nog een beetje saus

  • Wil je ook de saus wat pittiger? Voeg dan een theelepel van de kipkruiden toe aan de saus.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept geprobeerd? Dan hoor ik graag wat je ervaring was!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*