Recept voor broodje hotdog van de bbq

Broodjes hoisin hotdogs

Yes! Het is mooi weer, we mogen weer met 10 personen bij elkaar komen en die combinatie betekend maar één ding! Spontane bbqfeestjes! En mocht je nou nog bedenken wat je nu weer eens op de barbecue moet gooien? Maak dan eens deze heerlijke broodjes hoisin hotdogs.

Deze hoisin hotdogs zijn super makkelijk te maken en ideaal voor een grote groep te bereiden. Dit hotdog recept valt of staat met het juiste broodje. Ik vind het best lastig om aan goede hotdogbroodjes te komen, gelukkig vond ik onlangs deze heerlijke sesambroodjes die perfect bij de hoisin hotdogs passen. Kun je geen goede hotdogbroodjes vinden? Gebruik dan Surinaamse puntjes.

Je kunt de hotdogs uiteraard ook in de oven bereiden, verwarm dan de oven op 200 graden of gebruik de grillfunctie. Verwarm de hotdogs circa 5 minuten tot ze mooi bruin zijn en de saus is gekarameliseerd.

Op zoek naar nog meer inspiratie voor op de bbq? Klik dan ook eens op onderstaande afbeeldingen.

Heb je dit recept voor broodjes hoisin hotdogs of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Hoisin hotdogs

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: Diner, SnackCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Porties

6

Broodjes
Voorbereiden

5

minutes
Baktijd

5

minutes

Op zoek naar een makkelijk recept voor de bbq? Wat dacht je van deze super makkelijke hoisin hotdogs? Binnen 10 minuten op tafel!

Ingrediënten

  • 3 eetlepels hoisinsaus

  • 6 grote hotdogs

  • 6 hotdogbroodjes of puntjes

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 2 eetlepels siracha

  • 4 stengels bosui in ringetjes

  • Gebakken uitjes

Bereidingswijze

  • Maak de bbq gereed op 180-200 graden directe hitte.
  • Meng de mayonaise met de siracha en eventueel een eetlepel water of de saus iets dunner te maken. Zet apart.
  • Doe de hoisinsaus in een bakje en bestrijk de hotdogs met een kwastje met de hoisinsaus. Draai na 2 minuten om en bestrijk de andere kant met saus. Je kunt de hotdogs zo vaak bestrijken als je wenst. De worstjes zijn na ongeveer 4 minuten klaar. De saus is dan gekarameliseerd en je hebt een mooi grillpatroon
  • Tijd om de broodjes op te bouwen! Snijd de broodjes aan de bovenkant open, bestrijk de binnenkant van de broodjes met hoisinsaus. Doe de worstjes erin en maak af met de sirachamayonaise, gebakken uitjes en bosui!

  • Hou je van meer pit? Voeg dan wat extra siracha toe aan de mayonaise!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor Broodje Hoisin Hotdog van de barbecue!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*