Brownie met Amaretto-Meringue en Caramel Crunch M&M’s

Afgelopen zaterdag was de verjaardag van één van mijn lieve vriendinnetjes. We hebben binnen de vriendengroep afgesproken geen cadeautjes meer te geven, maar een pot te maken om een leuk uitje te plannen met zijn allen. Al valt dat laatste ook niet mee haha.

Maar met lege handen op een verjaardag aankomen voelt nog steeds niet goed, dus vandaar dat iedereen nu voor verjaardagen een van mijn baksels krijgt. Een brownie valt altijd wel in de smaak, en toevallig viel er met boodschappen doen zomaar een zakje van de nieuwe M&M’s in mijn winkelwagentje.

Geïnspireerd door de koffie-meringue brownie van Donna Hay besloot ik een brownie te maken ( want chocola is altijd goed), met een amaretto- meringue( laat dat nou net het favoriete drankje zijn van de jarige job) en uiteraard moesten die nieuwe M&M’s ook nog een podium krijgen.


Ingrediënten

Voor de brownie:

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram fijngehakte pure chocolade
  • 150 gram kristalsuiker
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 2 el cacao

Voor de Amaretto-Meringue

  • 2 theelepels Amaretto
  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker

Voor de garnering

Fijngehakte Caramel Crunch M&M’s


Bereiding

Oven voorverwarmen op 150 graden ( hetelucht) of 170 graden (boven- onderwarmte). Chocoladestukjes samen met de boter in een kleine pan doen en op laaf vuur verwarmen. Roeren tot je een gladde massa hebt en vervolgens iets af laten koelen.

Meng in een grote kom de bloem, kristalsuiker, basterdsuiker,cacao en eieren goed met het chocolade-botermengsel.

Vet een bakvorm met losse bodem in of bekleed een ovenschaal met bakpapier. In gebruikte een ovenschaal van 20x30cm. Bak de brownie in 25 minuten gaar en laat afkoelen in de vorm.

Klop voor de Amaretto-Meringue de eiwitten in een standmixer of handmixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop op hoge snelheid tot een glanzende massa met stijve pieken. De pieken zijn goed als je de mixer omhoog trekt en de pieken blijven staan. Klop vervolgens de Amaretto door het eiwit mengsel.

Spatel het eiwitmengsel over de brownie en creëer met de spatel verschillende kleine pieken. Brand vervolgens met de keukenbrander de meringue aan om hem te laten karameliseren.  Indien je niet in het bezit bent van een keukenbrander zet de brownie met meringue dan 1 minuut onder de hoogste stand van de grill. Let op de meringue kan snel verbranden.

Bestrooi de brownie vervolgens met de fijngehakte Caramel Crunch M&M’s!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*