chocolade tulband

Chocoladecake met ganache

Ondanks dat kerst er dit jaar heel anders uit ziet blijf ik gewoon mijn kerstrecepten met jullie delen. Daarom hierbij het recept voor chocoladecake met ganache, door de toevoeging van zure room een van de smeuïgste cakes die je ooit geproefd hebt!

Ik maakte deze cake in mijn tulbandvorm omdat dit toch echt een feestelijke touch geeft en deze chocoladecake met ganache er extra decadent uit laat zien. Je hebt overigens helemaal geen 12 mensen nodig om deze cake te verorberen hoor, maar pas op hij is wel machtig. Mijn advies is dan ook om deze chocoladecake te bakken en (coronaproof) uit te delen aan de mensen om je heen. Zet een stukje bij je ouders of buren op de stoep. Saamhorigheid en klaar staan voor elkaar is juist in deze tijd extra belangrijk!

Dus maak die cake en verwen de mensen om je heen! Want al kunnen we de problemen niet oplossen met een vleugje chocolade is al snel alles een beetje beter.

Ik maakte deze cake in een tulbandvorm, mocht je geen tulbandvorm hebben dan kun je het recept halveren en in een gewone cakevorm bakken. Test dan na 35 minuten met een cakeprikker of de cake al gaar is.

Na deze chocoladecake nog meer chocoladecravings? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten

Heb je dit recept voor deze smeuïge chocoladecake met ganache of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Chocoladecake met ganache

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Gemiddeld
Aantal

12

Porties
Voorbereiden

30

minutes
Baktijd

45

minutes

Deze chocoladetulband met chocoladeganache is de smeuïgste chocoladecake die je je maar kunt voorstellen. Door de toevoeging van zure room is dit echt een van mijn favoriete chocoladecake recepten!

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur

  • 300 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel baksoda

  • 100 gram pure chocolade

  • 50 gram cacaopoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 400 gram kristalsuiker

  • 150 gram zure room

  • 3 eieren

  • Ganache
  • 150 ml slagroom

  • 75 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 170 graden Celsius. Vet een tulband vorm in met wat gesmolten boter of met een bakspray. Zeef de bloem, bakpoeder en baksoda boven een grote kom.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Zodra de chocolade is gesmolten neem je deze van het vuur en voeg je de zure room toe. Zeef vervolgens de cacaopoeder boven het chocolade-zure room mengsel en roer goed door. Het moet een dikke pasta worden, indien het mengsel te dik wordt, voeg dat wat kokend water toe.
  • Meng met de hand- of keukenmixer de boter met de suiker licht en romig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Daarna schep je de chocoladepasta erbij en meng je het geheel even kort door. Spatel tenslotte het bloemmensel erdoor. Let op dat je niet te lang kneed, hier krijg je een taaie cake van!
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Controleer dit door een sateprikker in de cake te steken, komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Laat de cake nog 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  • Voor de ganache breng je in een steelpan de slagroom aan de kook. Haal van het voer en voeg de fijngehakte chocolade toe. Laat dit enkele minuten staan zodat de chocolade kan smelten. Toer vervolgens door en giet over de chocoladecake.

  • Voor een extra feestelijke touch kun je de cake versieren met sprinkels, vers fruit of mini fudge!

Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Pin recept voor chocoladecake met ganache

De link naar de tulbandvorm is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je een bestelling doet bij bol.com via deze link. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.

 
KokenKoken

3 Comments

  1. De cake staat al een uur in de oven maar de satéprikker blijft nat😟

     
  2. Jazeker! Het bleek dat mijn oventemperatuur maar op 150 graden moest. Ik heb hem nog een half uur laten staan en toen was de binnenkant gaar. De buitenkant had een krokant korstje maar hij viel in de smaak!

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*