Ondanks dat kerst er dit jaar heel anders uit ziet blijf ik gewoon mijn kerstrecepten met jullie delen. Daarom hierbij het recept voor chocoladecake met ganache, door de toevoeging van zure room een van de smeuïgste cakes die je ooit geproefd hebt!
Ik maakte deze cake in mijn tulbandvorm omdat dit toch echt een feestelijke touch geeft en deze chocoladecake met ganache er extra decadent uit laat zien. Je hebt overigens helemaal geen 12 mensen nodig om deze cake te verorberen hoor, maar pas op hij is wel machtig. Mijn advies is dan ook om deze chocoladecake te bakken en (coronaproof) uit te delen aan de mensen om je heen. Zet een stukje bij je ouders of buren op de stoep. Saamhorigheid en klaar staan voor elkaar is juist in deze tijd extra belangrijk!
Dus maak die cake en verwen de mensen om je heen! Want al kunnen we de problemen niet oplossen met een vleugje chocolade is al snel alles een beetje beter.
Ik maakte deze cake in een tulbandvorm, mocht je geen tulbandvorm hebben dan kun je het recept halveren en in een gewone cakevorm bakken. Test dan na 35 minuten met een cakeprikker of de cake al gaar is.
Na deze chocoladecake nog meer chocoladecravings? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten
- Basisrecept brownie
- Oreo Brownies
- Salted Caramel Cookies met chocolade
- Chocoladetaart – Mississippi Mudpie
- Salted Caramel Cookies met chocolade
- SOKOLATOPITA Griekse chocoladecake
Heb je dit recept voor deze smeuïge chocoladecake met ganache of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!


De link naar de tulbandvorm is een affiliate link, dit betekend dat ik een klein percentage krijg als je een bestelling doet bij bol.com via deze link. Goed om te weten: jij betaald niets extra, je betaalt zelf niet meer dan wanneer je een product via mijn affiliate link koopt.
De cake staat al een uur in de oven maar de satéprikker blijft nat😟
Hoi Els, sorry ik zie je reactie nu pas is het nog goed gekomen met je cake?
Jazeker! Het bleek dat mijn oventemperatuur maar op 150 graden moest. Ik heb hem nog een half uur laten staan en toen was de binnenkant gaar. De buitenkant had een krokant korstje maar hij viel in de smaak!
Jammie jammie, kan ik die zure room ook vervangen door bijvoorbeeld Griekse yoghurt??
Hi Sonja! Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat het wel kan. Ik zou dan wel de volle griekse yoghurt gebruiken met 10% vet. Ik hoor graag of het gelukt is!