Deze Chocoladetaart – Mississippi Mudpie , is echt de chocoladetaart onder de chocoladetaarten. Enkele jaren geleden kwam ik ergens een recept tegen voor een Mississippi mudpie.
Vermoedelijk heet de taart zo omdat hij afkomstig is uit Mississippi of omdat hij de kleur van modder op de bodem van de Mississippi , ik heb werkelijk waar geen idee. Wat ik wel weet is dat deze taart echt hemels is. Knapperige oreobodem, cheescake vulling en een heerlijke sticky chocoladefudge laag om het af te maken…Do I need to say more?

Sinds ik deze taart een keer gemaakt heb blijven mijn vrienden vragen wanneer ik hem weer ga maken. Bart zit toch echt in team appeltaart, maar als ik hem de keuze moet geven tussen appeltaart en, zoals hij het liefkozend noemt, moddertaart wordt het erg lastig.
De taart is niet moeilijk te maken, je hebt alleen wel wat geduld nodig. Ik maak vaak de taart ‘s avonds en dan de volgende dag de fudge-laag, omdat je een uur moet wachten voordat je deze erop kunt smeren.
Chocoladetaart – Mississippi Mudpie
12
servings20
minutes45
minutesIngrediënten
300 gram oreocookies
100 + 80 gram boter
200 gram pure chocolade
2 eieren
100 gram lichte basterdsuiker
250 gram mascarpone
1 blikje gecondenseerde melk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 150 graden Celsius. Bekleed een springvorm met bakpapier. Ik haal de bodem altijd los van de rand, leg er een stuk bakpapier op en doe vervolgens de ring er weer om zodat deze klemt. Vervolgens knip ik een brede strook voor de rand, gebruik een beetje gesmolten boter om deze te laten plakken.
- Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, of doe ze in een ziploc zakje en sla erop met bijvoorbeeld een pan. Smelt 80 gram boter en roer de koekkruimels er doorheen. Verdeel de kruimels met de boter over de bodem en druk aan met de achterkant van een glas. Zet vervolgens in de koelkast terwijl je de rest van de taart maakt.
- Smelt 100 gram boter samen met 100 gram van de chocolade in een steelpan en zet apart. Klop vervolgens de eieren en de suiker goed luchtig met een mixer(circa 5 min). Schep daarna het chocoladeboter mengsel erdoor. Roer de mascarpone los en voeg toe, roer geheel nog goed door en giet vervolgens in de springvorm. Bak de taart 45 minuten in het midden van de oven.
- Laat de taart minimaal een uur afkoelen. Doe de gecondenseerde melk samen met de rest van de chocolade in een steelpannetje en roer goed door. Verwarm het op laag vuur tot het dikker wordt. Als het roeren wat moeizamer gaat en het de consistentie heeft van dikke caramel haal je de pan van het vuur. Schep de fudgelaag op de taart en laat het geheel opstijven.
- Serveer deze taart met een bolletje vanille-ijs om het helemaal af te maken!
Heb je na het zien van deze citroencake met crumble topping nog meer zin om te bakken? Bekijk dan ook eens onderstaande recepten
- Citroencake met crumble topping
- Brownie met Amaretto-Meringue en Caramel Crunch M&M’s
- Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
Hoe groot is de springvorm die je gebruikt?
Hoi Jeanette, sorry ik heb je berichtje nooit gezien. Ik gebruik een springvorm van 24 centimeter.