Churro tulband bundtcake

Churros cake

Heb je weleens churros gegeten? Vast wel, want churros zijn inmiddels zo’n beetje op elke markt en braderie te verkrijgen. Een tijd geleden had ik onwijs zin in churros, maar ook in cake en zo ontstond het idee voor deze churros cake.

Churros is een tradioneel gerecht uit de Spaanse keuken. Een gefrituurde snack van rijk deeg, vaak geserveerd met kaneelsuiker en chocoladesaus. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet erg gek ben op oliebollen. Vaak zijn ze heel erg volgezogen met vet, maar sinds we zelf onze oliebollen bakken lust ik er altijd wel een paar met oud en nieuw. Ik rol ze dan wel door de kaneelsuiker, want daar ben ik echt gek op!

Deze churroscake bevat een vleugje kaneel in het beslag en wordt rijkelijk besmeert met gesmolten boter en kaneelsuiker. Klinkt goed toch? Ik bakte deze cake in mijn tulbandvorm van Nordic Ware (#nonsponjustheelergblijmee), maar uiteraard kun je ook een gewone cakevorm gebruiken.

Heb je de smaak te pakken en zin om nog meer te bakken? Bekijk dan ook eens het recept voor een heerlijke Chocoladetaart – Mississippi Mudpie, Citroencake met crumble topping of Gevulde koeken.

Churros cake

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

1

hour 

Recept voor een heerlijk churrocake. Dit recept is voor een churro tulband/bundtcake. Als je de cake maakt in een gewoon cakeblik kun je het recept halveren of je bakt gewoon twee cakes.

Ingrediënten

  • 365 gram bloem

  • 10 gram maizena

  • 1 theelepel kaneel

  • 1/2 theelepel baksoda

  • 250 gram ongezouten roomboter ( kamertemperatuur)

  • 375 gram fijne kristalsuiker

  • 6 eieren

  • 3 theelepels vanille extract

  • 125 gram zure room

  • Topping
  • 100 gram fijne kristalsuiker

  • 2 theelepels kaneel

  • 50 gram gesmolten roomboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Klop de boter en de suiker in circa 5 minuten met een mixer tot het licht en luchtig is. Voeg tijdens het kloppen vervolgens 1 voor een de eieren toe. Wacht tot het ei volledig is opgenomen voor je de volgende toevoegt.
  • Zeef de bloem en de maizena door elkaar en voeg de baksoda en kaneel toe. Voeg vervolgens eerst 1/3 van de bloem toe aan het boter en suiker mengsel, vervolgens de helft van de zure room en dan weer 1/3 van de bloem en de laatste helft van de zure room. Eindig met het laatste deel bloem, spatel goed door elkaar en schep het mengsel in een ingevet bakblik.
  • Bak de cake voor 60 minuten in het midden van de oven. Laat de cake 20 minuten afkoelen in het blik en los de cake vervolgens op een rooster. Smelt de boter en meng de suiker met de kaneel. Bestrijk de cake met gesmolten boter en bestrooi met de kaneelsuiker.

  • Wil je deze cake nog iets extra’s geven? Serveer hem dan met een chocoladesaus!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*