Heb je weleens churros gegeten? Vast wel, want churros zijn inmiddels zo’n beetje op elke markt en braderie te verkrijgen. Een tijd geleden had ik onwijs zin in churros, maar ook in cake en zo ontstond het idee voor deze churros cake.
Churros is een tradioneel gerecht uit de Spaanse keuken. Een gefrituurde snack van rijk deeg, vaak geserveerd met kaneelsuiker en chocoladesaus. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet erg gek ben op oliebollen. Vaak zijn ze heel erg volgezogen met vet, maar sinds we zelf onze oliebollen bakken lust ik er altijd wel een paar met oud en nieuw. Ik rol ze dan wel door de kaneelsuiker, want daar ben ik echt gek op!
Deze churroscake bevat een vleugje kaneel in het beslag en wordt rijkelijk besmeert met gesmolten boter en kaneelsuiker. Klinkt goed toch? Ik bakte deze cake in mijn tulbandvorm van Nordic Ware (#nonsponjustheelergblijmee), maar uiteraard kun je ook een gewone cakevorm gebruiken.
Heb je de smaak te pakken en zin om nog meer te bakken? Bekijk dan ook eens het recept voor een heerlijke Chocoladetaart – Mississippi Mudpie, Citroencake met crumble topping of Gevulde koeken.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!