Recept voor heerlijke frisse citroencheesecake

Citroen cheesecake

Daar ben ik weer! Het heeft twee maanden geduurd voordat ik weer een blog online zetten, maar dan heb je ook wat. Deze citroen cheesecake wil je namelijk echt maken en al heb je geen zin om hem te maken dan wil je hem in ieder geval eten!

Wie mij volgt op Instagram heeft inmiddels wel gezien waarom het zo lang duurde voordat ik weer een recept uit werkte. Bart en ik verwachten in september namelijk ons eerste kindje! Inmiddels ben ik 17 weken zwanger en ik voel me goed en heb weinig last gehad van misselijkheid. Waar ik wel last van had was vermoeidheid, extreme vermoeidheid. Werken, eten, slapen en dat op repeat was mijn ritme de afgelopen maanden.

Sinds afgelopen week heb ik eindelijk meer energie en ook weer zin om in de keuken aan de slag te gaan. Aangezien het dit weekend Pasen is wilde ik toch iets bakken met een paastintje, het werd deze citroen cheesecake.

Een heerlijke smeuïge cheesecake met citroenzest en een topping van zure room en lemoncurd…. Do I need to say more??! Dus ga naar de winkel, haal de ingrediënten en bak deze citroen cheesecake dit weekend!

Recept voor citroen cheesecake
Heerlijke citroencheesecake!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie om te bakken? Klik dan eens op een van de onderstaande afbeeldingen voor nog meer heerlijke recepten.

Citroen cheesecake

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Gemiddeld
Servings

12

Stukken
Voorbereiden

10

minutes
Baktijd

40

minutes

Ik ben gek op citroen en op cheesecake, dus een citroencheesecake it is! Deze heerlijke frisse cheesecake is favoriet bij velen, dus mocht je je visite of gezin willen verassen met iets lekkers? Maak dan deze citroen cheesecake!

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes

  • 100 gram roomboter

  • 250 gram mascarpone

  • 600 gram roomkaas

  • 2 eieren

  • 2 eidooiers

  • 2 citroenen, sap en zest

  • 4 eetlepels bloem

  • 150 gram suiker

  • 1 zakje vanille suiker

  • Topping
  • 125 gram zure room

  • 2 eetlepels lemon curd

  • Optioneel: Frambozen of blauwe bessen om te garneren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de biscuitjes fijn. Roer de fijngemalen biscuitjes door de boter. Druk het mengsel in de springvorm, gebruik hiervoor de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Meng de mascarpone, roomkaas, eieren, dooiers, citroensap, citroenzest, bloem en beide soorten suiker met een garde of mixer goed door elkaar. Schenk het mengsel op de taartbodem. Bak de taart 40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de taart volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Wanneer de taart goed gekoeld is kun je hem uit de koelkast halen en de topping afmaken.Veerdeel de zure room over de bovenkant, schep hier de lemon curd overheen en maak hier swirls in. Garneer eventueel met verse frambozen of blauwe bessen.

  • Voor de bodem kun je elk soort koekjes gebruiken welke je lekker vind, probeer ook eens lotuskoekjes of Bastogne!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

2 Comments

  1. Oe la laaaaaa, wat een heerlijk recept, ik heb wel een iets andere topping gemaakt ( blauwe bessen koken met water, suiker en tl maizena) omdat ik die combi ook zo lekker fris vind. Maar echt smullen, mislukt nooit en ziet er geweldig uit, smaakt geweldig! Dank je wel, beste cheesecake recept tot nog toe en wij houden van cheesecake 🙂

     
    • funkyfoodbyniki

      Wat een super leuke en enthousiaste reactie! Word ik blij van. De combinatie van citroen en blauwe bessen vind ik ook echt heerlijk, dus die ga ik binnenkort ook maken. Leuk dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten!

       

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*