De lekkerste ham kaas croissant

Croissant Monsieur

Ik deel mijn ultieme ham-kaas croissant met jullie, namelijk deze croissant monsieur. Een schandalig lekkere croissant gevuld met ham en bechamel met Gruyere.

In maart zijn Bart en ik naar Sevilla geweest. Ik ben gek op stedentripjes en Sevilla was echt geweldig. In maart ben ik altijd toe aan een beetje vitamine D en tijdens de zoektocht naar een bestemming kwam ik dit jaar uit bij Sevilla. Vijfentwintig graden, een stad met cultuur en een walhalla voor foodies!

Als we op vakantie gaan ben ik altijd degene die het voorbereid en uiteraard kijk ik dan vooral naar leuke restaurantjes en lokale lekkernijen. We zijn 4 dagen in Sevilla geweest en dat was eigenlijk te kort om mijn hele hotspot lijstje af te werken. Zoveel leuke tips zijn er te vinden, maar onze favoriet was toch wel Pan Y Piu!

Ham-Kaas Croissant
De lekkerste ham-kaas croissant!

Bij Pan y Piu serveren ze de lekkerste broden, taartjes en croissants. De eerste dag bestelde ik een Croissant Salado. Dit bleek een croissant met ham en een heerlijke bechamelsaus met pittige kaas. Absoluut de lekkerste ham-kaas croissant die ik ooit geproefd heb. Het deed mij denken aan een croque monsieur, vandaar mijn naam Croissant Monsieur.

Project croissant salado

Enkele maanden later liep ik in de winkel langs de croissantjes en dacht ik terug aan die heerlijke croissant salado. Ik dacht die moet ik zelf maken, eenmaal thuis uit werk ging ik meteen aan de slag. Bart en ik wilde niet wachten tot het ontbijt, we waren toch ook wel heel nieuwsgierig naar dit project.

De bechamelsaus pakte al goed uit en als twee ongeduldige kinderen stonden we voor de oven te kijken. Toen de croissant monsieur eindelijk klaar was namen we een hap en waanden we ons meteen weer in Sevilla. Zittend aan de ontbijtbar met een glas van de lekkerste jus d’orange en een kopje koffie. Ik zeg project geslaagd!

Wil jij iemand verrassen met de lekkerste ham-kaas croissants? Maak dan snel dit recept, je krijgt er echt geen spijt van!

Croissant Monsieur – Lekkerste ham/kaas croissant ooit

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Deze croissants met ham, kaas en bechamel zijn perfect voor een zondags ontbijt of een heerlijke brunch.

Ingrediënten

  • 4 (roomboter)croissants

  • 150 gram Gruyère ( of belegen kaas)

  • 200 ml melk

  • 3 eetlepels bloem

  • 2 eetlepels roomboter

  • 200 gram flinterdunne ham

  • 1 theelepel nootmuskaat

  • Peper en zout

  • 1 theelepel (Dijon) mosterd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Smelt de boter in de pan. Roer als de boter gesmolten is de bloem door de boter. Blijf al roerend de bloem garen, tot deze licht begint te kleuren en een beetje nootachtig gaat ruiken. Dit duurt zo’n 3-5 minuten. Voeg dan de theelepel mosterd toe
  • Voeg de melk toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt, het moet de consistentie hebben van Griekse yoghurt. Wordt het te dik, voeg dan nog wat melk toe. Verwarm het geheel 3 minuten en haal de pan van het vuur.
  • Roer de kaas door de bechamelsaus(houd wat apart voor de bovenkant) en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snij de croissants open en beleg rijkelijk met ham. Snij vervolgens de croissants aan de bovenkant open.
  • Schep de bechamelsaus in de bovenkant van de croissants en strooi de overgebleven kaas erover. Bak de croissants in circa 15 minuten af totdat de kaas begint te kleuren. Serveer met een glas verse jus d’ Orange en een kop koffie

  • Uiteraard kun je alle soorten kaas gebruiken voor het maken van de bechamelsaus.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Nog meer ontbijt of brunchrecepten bekijken?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*