Deze lekkere crumble plaattaart met rabarber en aardbeien is perfect om de laatste rabarber van het seizoen op te maken! Ik maakte deze plaattaart met rabarber en aardbeien als bijdrage voor de foodblogswap van juni naar het recept van Eef kookt zo. Ik vind Eef echt een fantastische foodblogger, ze maakt heerlijke recepten en haar foto’s zijn echt geweldig!! Een grote eer dus dat ik een recept van haar blog mocht maken.
Zoals jullie inmiddels misschien wel weten zijn wij ongeveer een half jaar geleden verhuisd. In mijn nieuwe tuin groeit en bloeit vanalles! Groene vingers heb ik nog niet heel erg, maar ik ben erachter dat het gewoon en kwestie is van doen en proberen. We barsten van het fruit, fruitbomen en bessenstruiken staan her en der in de tuin. Elke dag ga ik een bakje vers fruit plukken, frambozen, bramen, aardbeien, blauwe bessen en aalbessen.
Sinds ik een jaar of 14 ben ben ik gek op Jamie Oliver, mijn droom was dan ook altijd dat als ik later groot ben. Ik met mijn mandje door de tuin kon lopen en mijn avondeten kon bereiden ben verse groenten uit mijn tuin! Nou die droom komt redelijk uit kan ik jullie vertellen.
Het eerste wat ik kon oogsten uit mijn eigen tuin was rabarber. We hebben 3 grote rabarberplanten en daar kun je heel wat rabarber van oogsten! Rabarber kun je het beste oogsten voor 21 juni, daarna bevat de plant steeds meer giftige zuren. Ik heb dus ook nog flink wat rabarber geoogst voor eind juni en hier jam van gemaakt. Deze jam heb ik ook gebruikt voor het maken van deze crumble plaattaart met rabarber en aardbeien.
Jam maken is echt heel erg makkelijk, het is alleen belangrijk dat je schoon werkt zodat je de jam goed kunt bewaren. Ik bewaar bijna al mijn glazen potjes en kook deze voor het maken van jam uit in een pan kokend water. De jam kun je vervolgens makkelijk enkele maanden bewaren.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
