Recept voor Crumble plaattaart met rabarber en aardbeien

Crumble plaattaart met rabarber en aardbeien

Deze lekkere crumble plaattaart met rabarber en aardbeien is perfect om de laatste rabarber van het seizoen op te maken! Ik maakte deze plaattaart met rabarber en aardbeien als bijdrage voor de foodblogswap van juni naar het recept van Eef kookt zo. Ik vind Eef echt een fantastische foodblogger, ze maakt heerlijke recepten en haar foto’s zijn echt geweldig!! Een grote eer dus dat ik een recept van haar blog mocht maken.

Zoals jullie inmiddels misschien wel weten zijn wij ongeveer een half jaar geleden verhuisd. In mijn nieuwe tuin groeit en bloeit vanalles! Groene vingers heb ik nog niet heel erg, maar ik ben erachter dat het gewoon en kwestie is van doen en proberen. We barsten van het fruit, fruitbomen en bessenstruiken staan her en der in de tuin. Elke dag ga ik een bakje vers fruit plukken, frambozen, bramen, aardbeien, blauwe bessen en aalbessen.

Sinds ik een jaar of 14 ben ben ik gek op Jamie Oliver, mijn droom was dan ook altijd dat als ik later groot ben. Ik met mijn mandje door de tuin kon lopen en mijn avondeten kon bereiden ben verse groenten uit mijn tuin! Nou die droom komt redelijk uit kan ik jullie vertellen.

Het eerste wat ik kon oogsten uit mijn eigen tuin was rabarber. We hebben 3 grote rabarberplanten en daar kun je heel wat rabarber van oogsten! Rabarber kun je het beste oogsten voor 21 juni, daarna bevat de plant steeds meer giftige zuren. Ik heb dus ook nog flink wat rabarber geoogst voor eind juni en hier jam van gemaakt. Deze jam heb ik ook gebruikt voor het maken van deze crumble plaattaart met rabarber en aardbeien.

Jam maken is echt heel erg makkelijk, het is alleen belangrijk dat je schoon werkt zodat je de jam goed kunt bewaren. Ik bewaar bijna al mijn glazen potjes en kook deze voor het maken van jam uit in een pan kokend water. De jam kun je vervolgens makkelijk enkele maanden bewaren.

Crumble plaattaart met rabarber en aardbeien

4 from 3 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Gemiddeld
Porties

10

stuks
Voorbereiden

30

minutes
Baktijd

1

hour 

Heerlijke kruimel plaattaart met rabarberjam en aardbeien.

IngrediËnten

 • 250 gram bloem

 • 225 gram ongezouten roomboter 

 • 150 gram suiker

 • 100 gram havermout

 • 1 theelepel bakpoeder

 • snuf zout

 • 1 ei

 • 200 gram aardbeien


 • Rabarberjam
 • 150 gram geleisuiker

 • 300 gram rabarber

 • 1 eetlepel citroensap

 • 1 theelepel vanilleextract

Bereidingswijze

 • Maak minimaal een avond van te voren de raberberjam. Heb je geen rabarberjam? Kijk dan bij de tip onderaan! Meng voor de raberberjam alle ingrediënten door elkaar in een steelpannetje. Laat dit 5 minuten goed doorkoken. Schenk de jam vervolgens in gesteriliseerde potten en draai de deksel erop.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Vet de bakvorm in of bedek deze met een velletje bakpapier.
  Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg (behalve het ei) door elkaar tot een kruimelig deeg en voeg als laatste het ei erdoor. Zorg ervoor dat het deeg kruimelig blijft, kneed het niet te lang door.
 • Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk zachtjes aan. Schep de rabarberjam over de kruimelbodem en verdeel daarover de stukjes aardbeien.
 • Verdeel daarover weer de andere helft van het kruimeldeeg. Druk lichtjes aan.
 • Zet de plaattaart in de voorverwarmde oven en bak hem in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
  Laat de plaattaart volledig afkoelen en snij hem daarna in 10 stukken.

Geen rabarberjam?

 • Heb je geen rabarberjam, maar verse rabarber? Snijd dan de stukjes rabarber (300 gram) fijn en meng samen met de aardbeien met een eetlepel maizena en 75 gram suiker.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*