Recept voor appelbeignet met bladerdeeg

De lekkerste appelbeignets

De kerstdagen zitten er weer op! Dus tijd voor een oudejaarsrecept, namelijk mijn recept voor de lekkerste appelbeignets! En dat zijn geen plakjes appel die door een beslag worden gehaald en vervolgens worden gefrituurd. Appelbeignets zijn voor mij pas appelbeignets wanneer ze gemaakt zijn van bladerdeeg en vervolgens gefrituurd worden.

Ik lustte vroeger nooit oliebollen, inmiddels eet ik er wel 1 met oud en nieuw, maar ik ben er nog steeds niet erg wild van. Appelbeignets vind ik daarentegen echt heerlijk! Sinds Bart en ik op ons zelf wonen bakken we altijd met oud en nieuw oliebollen. Vrienden en familie komen dan gezellig een oliebol eten en een drankje drinken. Ondanks dat iedereen het ergens anders viert zien we elkaar dan toch nog even.

Naast oliebollen bakken we de laatste paar jaar ook appelbeignets en niet zomaar appelbeignets, maar de lekkerste appelbeignets! Het maken van appelbeignets stelt op zich niet zo heel veel voor, het zijn schijven appel die je doopt in de kaneelsuiker en vervolgens tussen 2 plakjes bladerdeeg in frituurt in olie. Om de beignets nog lekkerder te maken vul ik het midden met amandelspijs.

Heb je nog meer inspiratie nodig voor oud en nieuw? Maak dan eens deze luxe gevulde eitjes met truffel en bacon, een heerlijke borrelplank of Spaanse saucijzenbroodjes.

De lekkerste Appelbeignet

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: ZoetigheidCuisine: NederlandsDifficulty: Makkelijk
Porties

5

Appelbeignets
Prep time

15

minutes
Baktijd

6

minutes

Recept voor de allerlekkerste appelbeignets met amandelspijs. Deze appelbeignets van gefrituurd bladerdeeg zijn de enige echte!

Ingrediënten

 • 2 middelgrote appels ( bij voorkeur Goudreinetten)

 • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

 • 50 gram amandelspijs

 • Kaneelsuiker
 • 200 gram suiker

 • 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze

 • Verwarm een frituurpan of een pan met olie tot 180 graden Celsius. Roer de amandelspijs met een klein beetje water los in een bakje.
 • Schil de appels en snijd in plakken van 1-1,5 centimeter dik. Verwijder het klokhuis en maak het rondje iets groter, hier gaat straks de amandelspijs in.
 • Meng voor de kaneelsuiker de suiker en kaneel door elkaar. Wentel de appelschijven door de kaneelsuiker zodat ze aan alle kanten bedenkt zijn.
 • Leg 5 plakjes bladerdeeg op het aanrecht en maak deze licht vochtig met water. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een appelschijf. Vul het midden met spijs en leg er weer een plak bladerdeeg op. Druk rondom goed aan en steek vervolgens rondjes uit die iets groter zijn dan de appelschijven. Je kunt dit doen met een uitsteker of bijvoorbeeld een kommetje.
 • Bak de appelbeignets in de olie en draai na ongeveer 3 minuten om met behulp van een vork of schuimspaan. Bak nog 3 minuten aan de andere kant. Schep de beignets uit het vet, laat uitlekken op keukenpapier en wentel ten slotte nog door de overgebleven kaneelsuiker.

 • Je kunt ook rollen bladerdeeg gebruiken in plaats van plakjes bladerdeeg.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Recept voor appelbeignet met bladerdeeg
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*