De kerstdagen zitten er weer op! Dus tijd voor een oudejaarsrecept, namelijk mijn recept voor de lekkerste appelbeignets! En dat zijn geen plakjes appel die door een beslag worden gehaald en vervolgens worden gefrituurd. Appelbeignets zijn voor mij pas appelbeignets wanneer ze gemaakt zijn van bladerdeeg en vervolgens gefrituurd worden.
Ik lustte vroeger nooit oliebollen, inmiddels eet ik er wel 1 met oud en nieuw, maar ik ben er nog steeds niet erg wild van. Appelbeignets vind ik daarentegen echt heerlijk! Sinds Bart en ik op ons zelf wonen bakken we altijd met oud en nieuw oliebollen. Vrienden en familie komen dan gezellig een oliebol eten en een drankje drinken. Ondanks dat iedereen het ergens anders viert zien we elkaar dan toch nog even.
Naast oliebollen bakken we de laatste paar jaar ook appelbeignets en niet zomaar appelbeignets, maar de lekkerste appelbeignets! Het maken van appelbeignets stelt op zich niet zo heel veel voor, het zijn schijven appel die je doopt in de kaneelsuiker en vervolgens tussen 2 plakjes bladerdeeg in frituurt in olie. Om de beignets nog lekkerder te maken vul ik het midden met amandelspijs.
Heb je nog meer inspiratie nodig voor oud en nieuw? Maak dan eens deze luxe gevulde eitjes met truffel en bacon, een heerlijke borrelplank of Spaanse saucijzenbroodjes.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
