Recept voor mexicaanse orzo

Eenpansgerecht: Mexicaanse orzo

Een snel en makkelijk recept wat je ook nog eens in één pan kunt bereiden wat wil je nog meer? Deze Mexicaanse orzo is zoals veel van mijn recepten weer eens ontstaan uit restjesmanagement. Oftewel een -oeps vergeten boodschappen te doen wat hebben we nog in huis- maaltijd. Dat bleek een zakje Mexicaanse groente, een blikje bonenmix, een aangebroken pot salsasaus en een kipfilet te zijn. In de la met pasta kwam in nog een zakje orzo tegen en zo ontstond dit gerecht.

Wat is orzo?

Orzo is een soort pasta, maar de vorm en grootte zijn vergelijkbaar met rijst. Orzo kom je ook tegen onder de naam riso en risonne en komt vooral voor in mediterraanse landen rondom de Middellandse zee. Het is super makkelijk te gebruiken en ook nog eens heel erg lekker. Mocht je geen orzo hebben dan kun je dit uiteraard ook vervangen door rijst of een andere kleine pasta soort.

Dit eenpansgerecht Mexicaanse orzo viel zo goed in de smaak dat ik van Bart tijdens het eten moest opschrijven wat ik er allemaal in had gestopt, zodat ik het nog eens kon maken. Ik besloot het recept vandaag nog eens te maken en meteen uit te werken voor op deze blog zodat ook jullie kunnen genieten van dit snelle en makkelijke gerecht.

Ben je op zoek naar meer snelle en makkelijke gerechten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten!

Heb je dit recept voor eenpansgerecht Mexicaanse orzo of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Eenpansgerecht: Mexicaanse orzo

5 from 2 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: DinerCuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

10

minutes

Ik ben gek op Mexicaanse gerechten, maar nog gekker op gerechten die in een handomdraai op tafel staan. Dus bedacht ik dit super makkelijke en snelle eenpansgerecht, Mexicaanse orzo binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een pan (gebruik een pan met deksel) en bak hierin ongeveer 2 minuten de kipfilet in aan. Voeg vervolgens het zakje tacokruiden en de Mexicaanse roerbakgroente toe en bak nog een paar minuten verder.
  • Roer de bonenmix, salsasaus en kippenbouillon door de kip en groente en voeg tenslotte de orzo toe.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook, dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten doorkoken. Roer af en toe door en voeg eventueel wat extra water toe als het geheel te droog wordt.
  • Serveer de Mexicaanse orzo met wat geraspte kaas en koriander.

Tips

  • Hou je wel van een beetje pit? Breng het geheel dan extra op smaak met wat tabasco!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*