Recept voor toetje Eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht

Eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht

Nog op zoek naar last minute kerstinspiratie? Maak dan deze eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht. Dit is een toetje die je goed van te voren klaar kan maken. Voor het serveren hoef je alleen de laagjes nog op te bouwen, ideaal toch?

Deze eton mess is een heerlijk toetje wat je maakt door mascarpone te mengen met slagroom en witte chocolade. Van de mango en passievrucht maak je een coulis. Een coulis is niets anders dan een dikke saus van gepureerd fruit. Dit alles combineer je met verkruimelde meringue en voilà je hebt een eton mess!

Ik maak gebruik van kant en klare merinque, maar uiteraard kun je deze ook prima zelf maken of gebruik de pavlova’s van dit recept. De zoete witte chocolade mascarpone smaakt echt heerijk in combinatie met de fris zure mango-passievruchtencoulis.

In plaats van verse mango kun je ook kiezen om een doosje diepvriesmango te gebruiken. Je hoeft de mango dan niet te schillen en te snijden waardoor dit toetje nog sneller klaar is!

Ben jij degene die deze kerst het toetje moet bereiden? Bekijk dan ook eens onderstaande recepten voor meer inspiratie.

Heb je dit recept voor deze eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Eton mess met witte chocolade,mango & passievrucht

0 from 0 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: DessertCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

glaasjes
Voorbereiden

20

minutes
Afmaken

5

minutes

Zin om een toetje te maken? Of moet jij het dessert maken met kerst? Maak dan deze glaasjes met eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht.

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone

  • 250 ml ongeklopte slagroom

  • 200 gram witte chocolade

  • 1 mango

  • 6 passievruchten

  • Ongeveer 100 gram Kant en klare merinque

Bereidingswijze

  • Snijd de mango in blokjes en doe in een steelpannetje en laat dit op zacht vuur 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer vervolgens met de staafmixer en laat afkoelen.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie(in een kommetje boven kokend water). Als de chocolade gesmolten is draai je het vuur uit.
  • Klop de slagroom lobbig en zet apart. Meng in een andere kom de chocolade met de mascarpone en klop goed door met een garde. Spatel tenslotte de slagroom erdoor heen.
  • Snijd de passievruchten doormidden en Schep het vruchtvlees door de mangopuree.
  • Tijd om het dessert op te bouwen. Schep een laagje van het slagroom-mascarpone mengsel in een glaasjes. Doe daarop een schepje van de mango-passievruchtenpuree. Verkruimel de meringue erboven en herhaal dan alle laagjes nogmaals.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*