Nog op zoek naar last minute kerstinspiratie? Maak dan deze eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht. Dit is een toetje die je goed van te voren klaar kan maken. Voor het serveren hoef je alleen de laagjes nog op te bouwen, ideaal toch?
Deze eton mess is een heerlijk toetje wat je maakt door mascarpone te mengen met slagroom en witte chocolade. Van de mango en passievrucht maak je een coulis. Een coulis is niets anders dan een dikke saus van gepureerd fruit. Dit alles combineer je met verkruimelde meringue en voilà je hebt een eton mess!
Ik maak gebruik van kant en klare merinque, maar uiteraard kun je deze ook prima zelf maken of gebruik de pavlova’s van dit recept. De zoete witte chocolade mascarpone smaakt echt heerijk in combinatie met de fris zure mango-passievruchtencoulis.
In plaats van verse mango kun je ook kiezen om een doosje diepvriesmango te gebruiken. Je hoeft de mango dan niet te schillen en te snijden waardoor dit toetje nog sneller klaar is!
Ben jij degene die deze kerst het toetje moet bereiden? Bekijk dan ook eens onderstaande recepten voor meer inspiratie.
Heb je dit recept voor deze eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Lekker toetje, voor kerstdiner gemaakt. Alles vantevoren bereid, makkelijk mee te nemen in plastic wijnglazen.
Lekker nagerecht. Hoeveelheid genoeg voor 6 glaasjes. Lekker die frisse smaak gecombineerd met het zoet van chocola en meringue
Heerlijk dessert. Mijn coulis verdwijnt wel in het chocolade-mascarpone mengsel (is erg luchtig) Het zakt erin. Wat doe ik fout? Of moet ik het mengsel in de koelkast zetten??
Hi Jaenet, ik doe zelf de coulis vooral aan de randen van het glas zodat je de laagjes goed ziet. Zelf vind ik een luchtige coulis lekker, maar je kunt ook de mascarpone en chocolade korter mixen. Hopelijk heb je er iets aan. Liefs Niki
Hoi!!
Zou ik dit gerecht vantevoren klaar kunnen maken en dan in een mason jar in de koelkast? Of is de merengue dan niet meer lekker?
Ja hoor, dat kan prima. De meringue wordt dan iets minder krokant, maar nog steeds smakelijk!