Falafelcurry

Falafelcurry

Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik een echte carnivoor, maar af en toe staat er ook bij ons een vegetarisch of veganistisch gerecht op tafel. Deze keer was dat een falafelcurry. Aankomende week is het de week zonder vlees, waarin heel Nederland wordt opgeroepen om een week geen vlees te eten. Mocht je meer willen weten, kijk dan op de site van weekzondervlees.nl.

Mocht je meer inspiratie willen voor de week zonder vlees, bekijk dan ook eens een van deze recepten

De grootste uitdaging is om vegetarisch te eten zonder dat de rest het vlees mist. Zelf ben ik fan van de hot ‘n spicy falafel van Maza, ik eet deze regelmatig in een wrap of pita broodje. Er lag nog een aangebroken pakje in de koelkast en terwijl ik de rest van de restjes in de koelkast bekeek ontstond deze falafelcurry.

Dit gerecht is een ideaal recept voor een drukke doordeweeks avond, het is namelijk in een handomdraai klaar en boordevol groente. Als je geen zin hebt in een vegetarische maaltijd kun je uiteraard gewone gehaktballetjes gebruiken.

Falafelcurry

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

3

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • Falafel ( ik gebruikte maza spicy falafel)

  • 1 eetlepel curry madras

  • 1 eetlepel garam masala

  • 200 ml tomatenpassata

  • 100 ml kokosmelk light

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, geraspt

  • babyspinazie

  • Eventueel broccoli

Bereidingswijze

  • Fruit de ui, samen met de kruiden aan in een eetlepel olie. Voeg vervolgens de passata, kokosmelk en de eetlepel suiker toe en laat het geheel circa 10 minuten pruttelen zonder deksel. Bak in een andere pan in een laagje olie de falafel kort aan zodat deze krokant wordt.
  • Voeg na 10 minuten de falafel en de spinazie toe aan de curry. Roer het geheel door en laat met de deksel op de pan 3 minuten koken. Ik voegde ook nog wat gekookte broccoli toe welke ik overhad van de avond daarvoor.
  • Serveer met wat rijst, of met naanbroodjes.

  • Bak de falafel niet te lang, anders vallen ze uit elkaar in de curry

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de kruiden van Euroma #nonsponjustfan.

KokenKoken

One Comment

  1. Pingback: Kikkererwtenburger | FunkyFood by Niki

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*