Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik een echte carnivoor, maar af en toe staat er ook bij ons een vegetarisch of veganistisch gerecht op tafel. Deze keer was dat een falafelcurry. Aankomende week is het de week zonder vlees, waarin heel Nederland wordt opgeroepen om een week geen vlees te eten. Mocht je meer willen weten, kijk dan op de site van weekzondervlees.nl.
Mocht je meer inspiratie willen voor de week zonder vlees, bekijk dan ook eens een van deze recepten
- Jackfruit Carnitas
- Oosterse koolsalade met pindadressing
- Tosti met tapenade avocado en spinazie
- Pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi
De grootste uitdaging is om vegetarisch te eten zonder dat de rest het vlees mist. Zelf ben ik fan van de hot ‘n spicy falafel van Maza, ik eet deze regelmatig in een wrap of pita broodje. Er lag nog een aangebroken pakje in de koelkast en terwijl ik de rest van de restjes in de koelkast bekeek ontstond deze falafelcurry.
Dit gerecht is een ideaal recept voor een drukke doordeweeks avond, het is namelijk in een handomdraai klaar en boordevol groente. Als je geen zin hebt in een vegetarische maaltijd kun je uiteraard gewone gehaktballetjes gebruiken.
In dit recept heb ik gebruik gemaakt van de kruiden van Euroma #nonsponjustfan.
Pingback: Kikkererwtenburger | FunkyFood by Niki