Makkelijk toetje in glas, kerstdessert in glas Ferrero rocher toetje in glas

Ferrero Rocher toetje in glas

Deze Ferrero Rocher mousse met oreobodem is echt een heerlijk dessert. Het doel was om een makkelijk toetje in een glas te bedenken, aangezien dit de perfecte desserts zijn voor een etentje. Ik ben gek op Ferrero Rocher, chocolademousse en cheesecake dus besloot ik deze drie te combineren. En voilà zo ontstond dit heerlijke toetje.

Kerstdessert in glas

Voor het (kerst)diner kies ik eigenlijk altijd voor een dessert in een glaasje. De desserts maak ik dan de dag van te voren, zodat ik daar die dag geen omkijken meer naar heb. De afgelopen tijd ben ik vooral achter de schermen druk bezig geweest met mijn website. Bijna al mijn recepten heb ik opnieuw bekeken en enkele al geüpdatet of herschreven. Zo kwam ik weer een aantal heerlijke desserts tegen zoals Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus, Eton mess met witte chocolade, mango & passievrucht of bijvoorbeeld Trifle met lotuskoekjes mascarpone en kersen. Tijdens het bekijken van mijn recepten kwam ik er echter achter dat ik nog geen een chocoladetoetje op mijn blog had staan, schandalig he! Tijd om daar verandering in aan te brengen.

Makkelijk chocolade toetje in glas

Het moest dus niet zomaar een toetje worden, maar uiteraard ook een makkelijk recept. Dat er Ferrero Rochers in verwerkt moesten worden had ik ook al snel besloten, want wie is daar nou niet gek op?! Nou een van mijn beste vriendinnen dus, ik snap er helemaal niets van dat je die heerlijke hazelnootchocolaatjes in die gouden verpakking kan weerstaan. Dit dessert is echter zo lekker geworden dat ik durf te wedden dat ook zij dit een heerlijk Ferrero Rocher toetje vindt.

Ferrero Rocher toetje in glas

4 from 21 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: NagerechtCuisine: ChocoladeDifficulty: Makkelijk
Porties

6

glaasjes
Bereidingstijd

20

minutes
Wachttijd

1

hour 

Ferrero Rocher mousse met oreobodem is echt een heerlijk dessert. Het doel was om een makkelijk toetje in een glas te bedenken, aangezien dit de perfecte desserts zijn voor een etentje. Ik ben gek op Ferrero Rocher, chocolademousse en cheesecake dus besloot ik deze drie te combineren. En voilà zo ontstond dit heerlijke toetje.

Ingrediënten

 • 1 rol 1 Oreo koekjes

 • 2 eetlepels 2 gesmolten boter

 • 500 ml 500 slagroom

 • 4 eetlepels 4 kristalsuiker

 • 1 eetlepel 1 cacao

 • 200 gram 200 roomkaas

 • 200 gram 200 nutella

 • 6 6 ferrero rocher

Bereidingswijze

 • Maal de oreo koekjes fijn in de keukenmachine, of sla ze stuk in een zip-loczakje. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en verdeel over de bodem van 6 schaaltjes of glaasjes. Zet deze vervolgens in de koelkast.
 • Klop 250 milliliter van de slagroom met de suiker en cacao totdat deze stijve pieken heeft. Zet apart en meng in een aparte kom de roomkaas met de Nutella los. Verwarm 100 ml slagroom en hak de Ferrero Rochers samen met de warme slagroom fijn. Voeg dit mengsel toe aan de kom met roomkaas en Nutella.
 • Spatel de opgeklopte slagroom langzaam door het Nutella-roomkaasmengsel en probeer daarbij zoveel mogelijk lucht te behouden. Haal de glazen/schaaltjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de oreobodems.
 • Klop de resterende slagroom lobbig met een eetlepel suiker en verdeel over de glaasjes zet tenslotte minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Tips

 • Je kunt de Ferrero Rocher ook achterwege laten, dan is dit een gewoon heerlijk Nutella toetje!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept voor dit Ferrero Rocher toetje in glas of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Pin hieronder de afbeelding van dit heerlijke Ferrero Rocher toetje direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Ferrero rocher toetje in glas, kerstdessert in glas, makkelijk toetje in glas

KokenKoken

5 Comments

 1. Goddelijk lekker😋😋

 2. Kan je dit een dag vantevoren al klaar maken?

 3. Lijkt me heerlijk!

  Kun je ook het koekmengsel en het Nutella-roomkaasmengsel later over de glaasjes verdelen? Ik wil dit graag maken voor een diner met vrienden. Dit diner vindt niet bij mij thuis maar ik wil wel thuis al het voorwerk doen en de glaasjes pas later op locatie klaarmaken.

  • funkyfoodbyniki

   Ik zou de koekkruimels meenemen en daar ter plaatse mengen met de boter. Het roomkaasmengsel kun je klaarmaken, maar moet je wel even losroeren voordat je het over glaasjes verdeeld.

   Je kunt het dessert ook van te voren bereiden en in (plastic)glaasjes meenemen. Dan hoef je op de locatie zelf helemaal niets meer te doen!

   Fijne dagen☆

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*